- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Paradoks evropske košarke – finalista već najavio da ne želi promociju u Evroligu?

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Prošle godine osvajač Evrokupa Gran kanarija na kraju nije otišla u Evroligu iako je imala pravo na to. Ove godine bismo mogli da gledamo isti scenario. Francuski Burg je najavio da neće igrati Evroligu ukoliko osvoji Evrokup.
Ove sezone će se u finalu Evrokupa sastati Pariz i Burg.
Pobednik stiče pravo da sledeće godine igra u Evroligi, ali ukoliko to bude Burg izvesno je da će propustiti tu šansu kao što je propustila i Gran Kanarija prošle sezone.
Naime, oni prevashodno nemaju dvoranu koja ispunjava uslove. Burg je mesto od 40 hiljada stanovnika i nemaju ni finansijsku moć da isprate elitno evropsko takmičenje.
„Teško je bilo šta pričati unapred, ali igranje Evrolige nosi mnogo više opasnosti nego dobrobita iz ovog ugla. Za 10 dana igramo finale i tada ćemo i znati“, rekao je predsednik kluba Julijan Desbote.
Posle gesta Gran kanarije i najave Burga postavlja se pitanje smisla takmičenja u Evrokupu, odnosno cela ova situacija dovodi do određene vrste paradoksa.
Sa druge strane, sve je jasnije da će u evropsku košarku ući Dubai koji se ne nalazi u Evropi. Mada će mnogi reći da se ne nalazi ni Izrael čiji Makabi već godinama igra u elitnom takmičenju.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
SPORT
Đoković progovorio o Zimonjiću: „Novo, osvežavajuće – pričaćemo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala