- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nova uvreda Italijana: „Novak se plaši – kao riba na suvom“

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković Srbija Italija Dejvis kup
Novak Đoković Srbija Italija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Posle poraza Novaka Đokovića od Janika Sinera u polufinalu Dejvis kupa, srpski as naišao je na kritiku Adrijana Panate, bivšeg italijanskog tenisera. Ranije je Panata bio takođe jedan od velikih kritičara Đokovića, a sada se čini kao da je samo čekao novu priliku.
Pobedom nad Novakom Đokovićem, talentovani Janik Siner pokazao je da je jedan od najboljih tenisera mlađe generacije, međutim preterano bi bilo oceniti da srpski as ne zna da igra protiv njega pogotovo kada se uzme u obzir da ga je Novak pobedio u finalu Torina.
Ali, tako ne misli Adrijano Panata kome je Novakov poraz dobrodošao za kritiku.
„Janik je sada došao na milimetar do Đokovića, danas igraju ravnopravno. Spasao je tri meč lopte i to je veliki podvig. Sledeći put će Janik krenuti sa prednošću.Srbin se toga plaši. Promašio je prvu meč loptu u polufinalu zbog nedostatka hrabrosti! Umesto toga, ostao je čekajući grešku. Ovaj detalj je veoma značajan“, smatra Panata.
Italijan je prokomentarisao i dubl u kom je Novak sa Miomirom Kecmanovićem izgubio od Sinera i Lorenca Sonega.
„Dubl je čudna igra, možete je igrati kao singl igrač, s obzirom da je Kecmanović dobar. Ali čak i Đoković u dublu u subotu bio je kao riba na suvom. Od Holandije do Srbije, Janik je pokazao da uči dinamiku dubla: izlazi pravovremeno, dobar je na mreži. Zato što je inteligentan. Koristio je oružje, servis i forhend, pogađajući zastrašujuće udarce, ali je eksperimentisao i sa novim stvarima na mreži, što je specijalitet koji retko ko ima“, objasnio je Panata.
Bivši italijanski teniser i osvajač Rolan Garosa iz 1976. godine ne krije da ne gaji simpatije prema srpskom asu. Panata se nedavno oglasio tokom Novakovog i Janikovo meča u Torinu kada je optužio najboljeg tenisera sveta da je pravio pauzu kako bi razbio ritam.
Prošle godine Italijan je bio jedan od glavnih zagovornika da Novaka ne treba puštati na turnire ukoliko želi da bude nevakcinisan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala