- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikad lepši omaž legendi /video/

© Foto : FK PartizanMustafa Hasanagić
Mustafa Hasanagić - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
Pratite nas
Navijače Partizana je tokom prethodnog dana žestoko pogodila vest o smrti legendarnog napadača Mustafe Hasanagića, a igrom spektakularnih okolnosti mladi fudbaler crno-belih Mihajlo Ilić pružio je nikad bolji omaž preminuloj legendi.
Hasanagić će ostati upamćen u istoriji Partizana kao jedan od najboljih golgetera, na 337 utakmica je dao 355 golova, kao redak primer većeg broja postignutih pogodaka od odigranih mečeva.
Hasanagić je preminuo u nedelju u 83. godini, nekoliko sati uoči početka utakmice Partizana i Čukaričkog u Superligi Srbije.
Do 95. minuta rezultat je bio izjednačen na 1:1, a onda je prelep gol za Partizan postigao mladi defanzivac Mihajlo Ilić.
On je u kaznenom prostoru lepo sačekao predivnu loptu koju mu je poslao Gijas Zahid i topovski iz voleja poslao loptu u mrežu, gde golman nije imao nikakve šanse da odbrani.
Navijače Partizana je ovaj gol neodoljivo podsetio na onaj koji je Hasanagić dao za crno-bele pre 57 godina, te slavne 1966. godine protiv Sparte na putu ka plasmanu u finale Kupa šampiona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala