- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

I Egipat namerava da se pridruži BRIKS-u

© AP Photo / Hassan AmmarVelika piramida u Gizi
Velika piramida u Gizi  - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2023
Pratite nas
Egipat namerava da podnese zahtev za pridruživanje BRIKS-u na predstojećem samitu asocijacije, koji će se održati 22-24. avgusta u Južnoafričkoj Republici, saopštio je predsednik Egipatskog saveta za spoljne poslove, bivši ministar spoljnih poslova Mohamed el Orabi.
„Egipat će u utorak učestvovati na samitu BRIKS-a, koji će biti održan u Južnoafričkoj Republici i podneće zahtev za pridruživanje asocijaciji. Egipat računa na podršku Rusije po ovom pitanju“, rekao je El Orabi.
BRIKS obuhvata Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnoafričku Republiku. Ruski lider Vladimir Putin učestvovaće na njemu u onlajn formatu. Rusiju će na događaju predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.Samitu BRIKS-a, koji će biti održan u Johanesburgu 22-24. avgusta, prisustvovaće lideri Kine, Indije, Brazila i Južnoafričke Republike, a Rusiju će predstavljati šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da će učestvovati na samitu putem video-linka.
BRIKS objedinjuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku. Brojne druge zemlje nameravaju da se pridruže ekonomskom bloku, uključujući Argentinu, Iran i, prema rečima kineskog Ministarstva spoljnih poslova, Indoneziju, Tursku, Saudijsku Arabiju i Egipat.
kaver infografika BRIKS članstvo - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
MULTIMEDIJA
INFOGRAFIKA Ko želi da uđe u BRIKS?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala