- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maks kao furija, a veterani se žestoko borili za drugo mesto

© AP Photo / Christian BrunaMaks Ferstapen po osvajanju Velike nagrade Austrije
Maks Ferstapen po osvajanju Velike nagrade Austrije - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
Pratite nas
Aktuelni svetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu Maks Ferstapen zabeležio je novu pobedu ove sezone, pošto je bio najbrži na trci za Veliku nagradu Kanade.
Ferstapen je na osmoj trci u šampionatu upisao i šestu pobedu, a do nje je stigao na dominantan način, bez ikakvih opasnosti.
Ferstapen je čak izdržao na vodećoj poziciji i u momentima kada je na stazi bilo sigurnosno vozilo – i niko nije uspeo da mu se približi.
Imao je osam sekundi prednosti u odnosu na prvog rivala na kraju trke, ostvario je 41. pobedu u karijeri i time se izjednačio sa legendarnim Ajrtonom Senom, dok je njegov Red Bul zabeležio 100. trijumf u Formuli 1.
Ako je već prva pozicija bila sigurna, za drugu je viđena velika borba dvojice veterana i bivših šampiona, Fernanda Alonsa i Luisa Hamiltona.
Sedmostruki svetski šampion na startu je obišao Španca u Aston Martinu, međutim, revanš je usledio kada je sigurnosno vozilo izašlo na stazu. Do duela je došlo u boksu, kada se Alonso riskantnim manevrom našao ispred vedete Mercedesa.
I do kraja je uspeo da zadrži tu drugu poziciju i dobije velikog rivala, sa kojim je prošao razne faze u karijeri. Čak nije Britanac uspeo da zadrži bod za najbrži krug, jer ga je u bukvalno poslednjem krugu istisnuo Serhio Peres i postavio najbrži krug. Između njih dvojice našao se dvojac Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sains.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala