- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savetnik Zelenskog pozvao da se „fizički očisti“ Ukrajinska pravoslavna crkva i „sve prorusko“

© Sputnik / Evgeniй Kotenko / Uđi u bazu fotografijaCeremonija intronizacije novoizabranog poglavara Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije, mitropolita Onufrija u Kijevo-Pečerskoj lavri
Ceremonija intronizacije novoizabranog poglavara Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije, mitropolita Onufrija u Kijevo-Pečerskoj lavri - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da je neophodno „fizički očistiti“ kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu kao i „sve prorusko“.
„Čini mi se da je tokom prvih tri do šest meseci rata postojala jedinstvena šansa kada je sve moglo da se reši veoma brzo i bezbolno. Tada je bilo moguće jednostavno fizički očistiti mnogo prorusa, dok je to danas malo teže. Ali opet kažem – 'malo teže', a to ne znači 'nemoguće'. Danas treba da, pravno motivisani, prilično oštro krenemo tim putem. Još jednom naglašavam – u Ukrajini treba da postoji jedinstvena ukrajinska kanonska crkva“, rekao je Podoljak u intervjuu koji je objavljen na Jutjub kanalu ukrajinske televizije „24 kanal“.
On je uporedio Ukrajinsku pravoslavnu crkvu sa čirom koji treba „hirurški ukloniti“, a takođe je optužio za eskalaciju i nespremnost za dijalog.
Neskolьko tыsяč veruющih prišli v Kievo-Pečerskuю lavru 26 marta - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
RUSIJA
Iguman Kijevsko-pečerske lavre: Večeras bi mogao da bude izveden juriš na manastir
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala