- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Para kofer“ došao glave Bosancima

CC0 / Pixabay / Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina  - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
Pratite nas
Umesto trostruke premije, koju je obećao predsednik FS BiH Vico Zeljković za pobedu nad Slovačkom, reprezentacija bivše jugoslovenske republike je doživela poraz, a na sve se nadovezao i sukob selektora Faruka Hadžibegića sa publikom.
Spektakularno je bilo pre tri dana u Zenici, slavila se ubedljiva pobeda nad Islandom od 3:0, očekivalo se da će se pohod na Evropsko prvenstvo trijumfalno nastaviti i na prvom gostovanju, ali – mrka kapa.
BiH je lako savladana sa 2:0, golovima u prvom poluvremenu čime je gotovo anulirana prethodna pobeda, iako su fudbaleri dobili veliku motivaciju da to i učine.
„Za ovu pobedu dupla premija, ako ne izgubimo od Slovačke dupla premija, a za pobedu trostruka“, poručio je Zeljković.
Dok je govorio svlačionicom je odzvanjala turbo-folk pesma sa stihovima „para kofer, para kofer da padne sa neba“, ali taj kofer neće videti, već kofer pun briga iz Bratislave.
Navijači koji su došli na gostovanje da prate svoje ljubimce bili su veoma ljuti, tražili su posle meča da se prve zvezde tima Edin Džeko, Amer Gojak i Rade Krunić vrate da ih pozdrave, a potom je usledio neočekivani ishod.
Selektoru Hadžibegiću su upućene žestoke kritike sa tribina, a on nije ostao imun, ušao je u verbalni sukob koji su primetili slovački mediji.
„Kao na seoskoj utakmici“, glasio je jedan od komentara.
Hadžibegić je posle meča pokušao da objasni uzrok kolapsa.
„Bili je mnogo emocija posle Islanda... Bojao sam se ritma, reprezentacija nije mogla fizički da izdrži dve utakmice u tri dana u visokom ritmu. Nismo postojali u prvom poluvremenu, nastao je kolektivni pad. Možda je utakmica protiv Islanda uticala je da budemo ispražnjeni, moramo da izvučemo pouke“, istakao je Hadžibegić.
BiH se nalazi u Grupi J i pored Islanda i Slovačke rivali su Lihtenštajn, Luksemburg i Portugalija kao apsolutni favorit.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala