00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Bez saradnje Srba i Rusa nema ostvarenja slovenskog sna
16:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
Hoće li biti Trećeg svetskog rata
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Dualnost Milene Pavlović Barili“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Počela sezona: „Dar prirode“ donosi i 100 evra po kilogramu, u Evropi i duplo više /foto/

CC0 / Pixabay / 100 evra
100 evra - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Planine i šumarci u Srbiji puni su pečuraka, beru se i vrganj i lisičarka i popularni tartufi, ali ima dosta i smrčaka.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pored toga što je jedna od najukusnijih gljiva na ovom podneblju, smrčak je izuzetno zdrav, te ga s pravom nazivaju darom prirode. Sadrži visok nivo antioksidanata, bogat je vlaknima, poboljšava rad jetre, a blagotvorno deluje i na kardiovaskularni sistem.
Ova gljiva raste od aprila do juna u niskoj travi i proređenim šumama, ali sušena može da se kupi u dobro opremljenim marketima. Cena mu je čak pet puta veća od vrganja, pa se za kilogram suvog smrčka daje i više od 100 evra. To je skupocena pečurka, pa u Evropi košta i duplo više. Oglasi za otkup su puni, a poznavaoci prilika kažu da je zarada dobra.
Redovni berači kažu da je problem što cena sirovog smrčka nije toliko visoka, pa većinom svi suše ovu pečurku. Na kraju, treba više od 10 kilograma sirovog da biste dobili kilogram suvog smrčka, a njega u šumi nije baš lako naći, prenele su „Novosti“.
Na Tviteru je postavljena fotografija ploda iz prirode i postavljeno pitanje da li neko zna šta je to. Iako su mnogi znali da je reč o jestivoj gljivi - smrčak, bilo je i onih koji nisu znali šta je na slici, ali i onih koji su nagađali...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala