https://lat.sputnikportal.rs/20220209/ruski-naucnik-kroz-30-godina-covecanstvo-ce-se-suociti-sa-globalnim-problemom-1134160825.html
Ruski naučnik: Kroz 30 godina čovečanstvo će se suočiti sa globalnim problemom
Ruski naučnik: Kroz 30 godina čovečanstvo će se suočiti sa globalnim problemom
Sputnik Srbija
Do 2050. godine broj ljudi na Zemlji će dostići devet milijardi, a da bi se nahranila svetska populacija biće potrebno duplo više proteina, rekao je profesor sa... 09.02.2022, Sputnik Srbija
2022-02-09T12:50+0100
2022-02-09T12:50+0100
2023-03-09T11:08+0100
društvo
društvo
magazin
hrana
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/19/1130146783_0:704:2048:1856_1920x0_80_0_0_6e4bc33e7f23dd6d802a90ddd00a50e5.jpg
Deficit proteina je problem budućnosti na kome rade naučnici. Oni pokušavaju da dobiju proteinsku hranu na bazi insekata ili povećanjem produktivnosti biljaka.Kako je pojasnio, u Evropi ljudi tradicionalnu jedu pšenicu i sočivo. Međutim, u drugim regionima, na primer Južnoj Aziji ili Africi, ljudi uglavnom jedu pirinač i leblebije koje su glavni izvor proteina u tim regionima.
https://lat.sputnikportal.rs/20220209/koje-namirnice-mogu-da-pomognu-da-se-smanji-hormon-stresa-1134132089.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/19/1130146783_0:512:2048:2048_1920x0_80_0_0_29b3fd0c33e4e870c48fbc39a1ff9b11.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
društvo, magazin, hrana
Ruski naučnik: Kroz 30 godina čovečanstvo će se suočiti sa globalnim problemom
12:50 09.02.2022 (Osveženo: 11:08 09.03.2023) Do 2050. godine broj ljudi na Zemlji će dostići devet milijardi, a da bi se nahranila svetska populacija biće potrebno duplo više proteina, rekao je profesor sa Instituta „Skolteh“ Loran Gencbitelj.
Deficit proteina je problem budućnosti na kome rade naučnici. Oni pokušavaju da dobiju proteinsku hranu na bazi insekata ili povećanjem produktivnosti biljaka.
„Do 2050. godine čovečanstvo će morati da udvostruči proizvodnju proteina. Prema prognozama, broj ljudi do 2050. dostići će devet milijardi, što znači da će biti potrebno više proteina za hranu“, rekao je Gencbitelj.
Kako je pojasnio, u Evropi ljudi tradicionalnu jedu pšenicu i sočivo. Međutim, u drugim regionima, na primer Južnoj Aziji ili Africi, ljudi uglavnom jedu pirinač i leblebije koje su glavni izvor proteina u tim regionima.