00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
I pradeda Viktora Troickog zadužio Srbiju
06:55
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
16:00
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako od sendviča napraviti zdravu hranu

© Fotolia / Olga NayashkovaSendvič
Sendvič - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Iako se sendviči često smatraju nezdravom hranom, oni mogu biti deo zdrave i uravnotežene ishrane. Važno je napraviti određene izmene, objašnjava nutricionista Nurija Dijanova. Ona objašnjava koje promene se mogu napraviti da bi oni postali zdrava hrana.
Pre svega, ne treba koristiti beli hleb za pripremu sendviča, savetuje lekarka.

„Trebalo bi da to bude tamni hleb. Ovo je neophodno. Bez rafinisanih ugljenih hidrata u vidu belog hleba. Možete napraviti sendvič sa bilo kojim hlebom od celih žitarica ili sa crnim hlebom“, rekla je nutricionista.

Poenta je u tome da običnom sendviču nedostaju vlakna. Dijanova je istakla da možete da birate proteine koje volite — kobasicu, sir, šunku — ali je važno da ne zaboravite da dodate povrće. Ovo povećava sadržaj vlakana u sendviču.
„Važno je dodati salatu od povrća ili samo par krastavaca ili paradajza“, naglašava nutricionista. Pored toga, važno je održavati određenu proporciju između sastojaka.

„Najvažnije što svako mora da razume jeste da da bi sendvič bio zaista zdrav, na svakih 100 grama sendviča mora da se doda oko 100 grama povrća ili voća, ili bolje 200 grama“, dodala je lekarka.

Užina treba da sadrži duplo više povrća od hleba sa mesom, kobasicom ili sirom i tada će biti korisna, zaključila je ona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala