00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
16:00
30 min
VESTI (repriza)
Zašto bi Ričard Grenel mogao da ima ključnu ulogu u okončanju sukoba u Ukrajini?
16:30
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski lekar preporučuje univerzalni proizvod za ljude sa slabim srcem

© Sputnik / Stefan ĐurićPaprika veća od šake u marketu
Paprika veća od šake u marketu - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Upotreba paprike babure u ishrani povoljno utiče na ljude sa predispozicijom za kardiovaskularne bolesti, rekla je Sputnjiku nutricionistkinja Ekaterina Markova.
„Paprika babura je izvor vitamina i minerala kao što su A, E, B2, B5, B9, PP, cink, gvožđe i kalijum. I, naravno, odličan je izvor vitamina C. Potrebno je imati u vidu da je za očuvanje vitamina C potrebno jesti voće i povrće. Najbolje je ako se ono servira sveže neposredno pre konzumiranja i seče keramičkim nožem“, saopštila je Markova.
Ona je dodala da paprika babura takođe obogaćuje organizam vlaknima. Vlakna najviše ima u crvenoj paprici i to 2,1 gram na 100 grama paprike.
„Najbolji efekat korišćenja paprike babure u ishrani daje kod ljudi sa predispozicijom za kardiovaskularne bolesti. Zahvaljujući vitaminu P i vitaminu C zidovi krvnih sudova će biti elastičniji“, navela je Markova.
Doktorka je podvukla da je paprika alergen i potrebno je prilikom korišćenja u ishrani propratiti reakciju organizma. Moguća je pojava netolerancije na ovo povrće. Pored toga, papriku baburu ne bi trebalo da koriste ljudi sa autoimunim bolestima.

„U slučaju da posle konzumiranja paprike osetite nadutost ili poremećaje u stolici onda nemojte jesti papriku svežu već je termički obradite. Oni kojima paprika prija mogu je jesti svežu, posebno tokom leta“, zaključila je doktorka.

Krompir - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
DRUŠTVO
Razbijeni mitovi o krompiru: Nepravedno nosi predznak nezdrave hrane, a u stvari pomaže u mnogo čemu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala