00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
I pradeda Viktora Troickog zadužio Srbiju
06:59
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
16:00
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kada čaj nanosi više štete nego koristi

© Depositphotos.com / 5PHČaj sa limunom, medom i đumbirom
Čaj sa limunom, medom i đumbirom - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Šolja toplog čaja smatra se zdravim i bezopasnim načinom zagrevanja kada je hladno, ali ako ne znate kako da ga pripremite i konzumirate napravićete više štete nego koristi, upozorava gastroenterolog Margarita Arzumanijan.
„Postoje naučna istraživanja koja su pokazala da topli napici mogu dovesti do razvoja raka, mogu oštetiti jednjak ili grkljan. Zato čaj ne treba pripremati sa ključalom vodom i pijemo ga kad se malo ohladi“, rekla je doktorka za Sputnjik.
„Najbolje je to što čaj odgovara telesnoj temperaturi, može biti malo topliji, oko 40 stepeni, ali ga definitivno ne bi trebalo piti čim proključa. Preporučila bih da sačekate pet minuta kako ne biste imali osećaj da gorite“, istakla je ona.
Prema gastroenterologu, efekat zagrevanja tela čajem je više psihološki nego fiziološki efekat.
„Čaj trenutno zagreva: naša usta osećaju temperaturu, čini nam se da nam je vruće, ali stomak ne oseća promenu temperature. To je više psihološki efekat“, rekla je ona.
Da bi obogatili iskustvo i učinili piće korisnijim, specijalista preporučuje pripremu čaja sa raznim dodacima poput timijana, ili jednostavno dodavanje suvih jabuka, kora pomorandže ili cimeta.
Čaj - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2016
Čaj za dvoje: Najmanja čajdžinica na svetu (foto, video)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala