- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Centar Vilson: Sprečiti Srbiju, Rusiju i Kinu! Pomoći Kosovu | Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Dvadeset šesti put na dva različita načina obeležena je akcija „Oluja”. Dodik tvrdi da mora biti promena granica na Balkanu. Američki centar Vilson navodi da SAD i EU treba da podrže kosovski suverenitet, a da Srbiju onemoguće da širi uticaj Rusije i Kine. Napustio nas je ambasador i jedinstveni vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski.
Ovo su sve teme o kojima ćemo u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ sa istoričarom Milošem Kovićem. Pitaćemo ga zašto ni 26. godina nakon vojno-policijske akcije „Oluja“ nema pomirenja – u Hrvatskoj se slavi, a u Srbiji se održavaju parastosi? Da li je ostvariva ideja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika koji je rekao da „ne možemo da živimo zajedno i moramo da se raziđemo“ - misleći na BiH? Sa kojim ciljem centar „Vilson“ u izveštaju posvećenom rešavanju kosovskog pitanja ocenjuje da SAD i članice Evropske unije treba da pomognu „u učvršćivanju kosovskog suvereniteta”, a da Srbiju treba onemogućiti da, kako se navodi, širi uticaj Rusije i Kine u regionu? Kako tumačiti to što su mediji na albanskom sa Kosova i Metohije optužili Gorana Bregovića za inspiratora navodnog masakra nad kosovskim Albancima zbog pesme „Kalašnjikov“? Kada će splasti napetost u odnosima Crne Gore i Srbije i ko na to može da utiče? Po čemu će pamtiti ambasadora Srbije u Rusiji i vojno-političkog analitičara Miroslava Lazanskog?
Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.
Od četvrtka do četvrtka - Gost: Miloš Ković, istoričar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala