00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Bez saradnje Srba i Rusa nema ostvarenja slovenskog sna
16:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
Hoće li biti Trećeg svetskog rata
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Dualnost Milene Pavlović Barili“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Kako su Japanci otkrili srpski ajvar i kiseli kupus

© Sputnik / SputnjikSputnjik intervju
Sputnjik intervju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gošća Sputnjika je Jelena Jeremić, žena koja promoviše Srbiju u Zemlji izlazećeg sunca. Prvo je Japance naučila da igraju kolo, zatim da kuvaju srpska jela, a sada im je ponudila i prvi srpski kuvar na japanskom jeziku.

Naša gošća je dve godine u Tokiju obučavala japanske studente da igraju popularne narodne igre — Moravac i Užičko kolo. Istovremeno je kroz njen kurs kuvanja jela iz Srbije i Balkana prošlo 1.700 polaznika, a mnogi su i došli u našu zemlju da na licu mesta osete i probaju njene blagodati.

Jelenu Jeremić pitamo odakle joj želja da na ovakav način predstavlja svoju zemlju.

Govorimo i o posebnom odnosu Japana prema Srbiji i o pomoći koju nam godinama pruža.

Pričamo o tome zašto Japanci žele da upoznaju kuhinju, tradiciju i kulturu baš naše zemlje.

Otkrivamo i kako su domaćice iz tehnološki najrazvijenije zemlje sveta, koje nemaju podrume i terase, otkrile sjajan način — da ukisele kupus.

Emisiju uređuje i vodi Senka Miloš.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala