SPORT

Skandali u Podgorici: Bolomboj povređen, Drčelić izveden – Zvezda pobedila Budućnost! /video/

Košarkaši Crvene zvezde u utakmici petog kola ABA lige obeleženoj skandalima u dvorani „Morača“ u Podgorici, savladali su domaću Budućnost sa 75:73.
Sputnik
Skandalozne scene su obeležile derbi utakmicu ABA lige koja je prekinuta izlaskom sudija u poslednjoj deonici, a finiš su crveno-beli odigrali bez prvog centra Džoela Bolomboja.
Na 4.14 do kraja treće deonice prvi čovek Crvene zvezde Željko Drčelić je agresivnom reakcijom pripadnika obezbeđenja bio primoran da napusti halu.
Prethodno je koleno povredio centar crveno-belih Džoel Bolomboj koji je uz pomoć saigrača morao da ode u svlačionicu.
Utakmica je prekinuta i u 33. minutu, navijači domaće ekipe su vrećali člana porodice Nemanje Nedovića, pretili su mu iz prvih redova tribina, kapiten Budućnosti Aleksa Ilić je apelovao, ali sramni povici nisu prestajali.
Budućnost - Crvena zvezda
Nedović je na sve reagovao smejanjem, aplaudiranjem i dirigovanjem publici, a halu je ugasio trojkom za prednost od 68:65 posle čega su sudije otišle u svlačionicu i prekinule duel.
Usledio je i odlazak u svlačionicu igrača Crvene zvezde posle čega je nastavak utakmice stavljen pod znak pitanja, ali su se posle duže pauze akteri vratili na parket pošto je ispražnjen deo tribina.
Zvezda je u poslednji minut ušla sa dva poena manjka, ali je Nedović novom trojkom doneo prednost na koji je reagovao Mekinli Rajt, osmim uzastopnim poenom na 32 sekunde do kraja, a vođstvo Zvezdi posle napada od 11 sekundi vratio je Teodosić.
Konačan rezultat je iznosio 75:73, najefikasniji u timu Zvezde bio je Nedović sa 24 poena, Kodi Miler Mekintajer je imao 13 uz po sedam skokova i asistencija, a povređeni Bolomboj je ostao na osam.
Posle pet kola Partizan je prvi na tabeli sa maksimalnih 5:0, slede Budućnost, Mega i Dubai sa 4:1, a zatim Zvezda sa 3:2.
Komentar