SPORT

Zvezda na vrhu tabele Evrolige – odbranom i najboljim rešenjima

Košarkaši Crvene Zvezde imaju stoprocentni učinak na startu Evrolige, nakon što su u Istanbulu savladao Fenerbahče sa 76:57, a trener Janis Sferopulos je apostrofirao igru odbrane svoje ekipe, prvoplasirane na tabeli evropskog takmičenja.
Sputnik
Zvezda ima maksimalne tri pobede i bar do srede uveče biće lider tabele, čekajući rezultat Monaka, takođe neporaženog sastava, koji se sastaje sa uzdrmanom Barselonom, sa kojom će crveno-beli odmeriti snage na svom terenu u petak, uz sasvim sigurno velike ambicije.
Trener Sferopulos bio je zadovoljan nakon treće uzastopne pobede i istakao je šta je bilo ključno u trijumfu Zvezde.
„Najvažnija je bila naša odbrana, dozvolili smo samo 57 poena Feneru koji je sjajan ofanzivni tim”, naveo je Sferopulos.
I apostrofirao:
„Dobrom odbranom smo ih naterali da naprave 18 grešaka“.
Ne samo to, Zvezda je u ofanzivnom delu igre bila veoma kreativna, iako se tek na kratko u timu našao povratnik sa suspenzije i jedan od lidera tima Miloš Teodosić
„U napadu smo delili loptu, nalazili smo najbolja moguća rešenja. Čestitke mom timu”.
Najbolji pojedinac u timu Zvezde bio je nekadašnji reprezentativac Rusije Džoel Bolomboj sa 18 poena i 11 skokova, čime je nastavio sa briljantnim igrama kojima je očarao navijače Zvezde i prošle sezone, a najveću podršku imao je u novajliji Majku Daumu, strelcu 14 poena.
„I dalje gradimo hemiju tima, kostur tima je i dalje tu, zadržali smo najbitnije igrače iz prošle sezone, sada radimo na tome da ih umiksujemo sa novim igračima”.
Jednako kao i posle poraza u ABA ligi, grčki trener je naveo da ekipa nastavlja da radi u istom ritmu sa željom za napredak.
„Mislim da možemo i bolji da budemo“, zaključio je Sferopulos, trener sa najboljim početkom u Evroligi od svojih prethodnika.
Komentar