SPORT

Kalinić o ulogama u Zvezdi: „Tu sam kao treći-četvrti trener“

Zvezda je porazila Baskoniju (78:71) u grotlu Beogradske arene u drugom kolu Evrolige, a Nikola Kalinić pričao je posle tog susreta o iskustvu koje poseduje, kako utiče na ekipu i koje su njegove uloge, osim one na parketu.
Sputnik
Krčio je košarkaški put rođeni Subotičanin od Spartaka, preko Novog Sada i Kragujebca, pa preko Istanbula, Valensije, Barselone, do povratka u Crvenu zvezdu, čiji je član već bio 2014/2015, kao i 2021/22.
Sada, sa 32 godine, definitivno spada u iskusnije košarkaše uz Miloša Teodosića koji ima 37 godina.
Uprkos trijumfu nad španskim predstavnikom Kalinić je istakao da je bilo grešaka u igri Crvene zvezde.
„Nismo igrali sjajno, ali izmislili smo pobedu. Malo smo usporili na kraju, počeli da čuvamo rezultat, a toga ne sme da bude u košarci. Tu smo pogrešili, ali je pobeda na kraju najbitnija“, rekao je Kalinić.
Kada je u pitanju njegova uloga u mašineriji koja je poverena Grku Janisu Sferopulosu, Kalinić je objasnio.
„Tu sam uvek da kažem nešto pametno u svlačionici. Mislim da imam dosta iskustva, prošao sam puno velikih trenera da mogu nešto i da prenesem na igrače, ako hoće da me slušaju. Tu sam kao treći ili četvrti trener, posle Janisa, pomoćnika i Tea“, rekao je Kalinić za „Sportklub“.
Crvena zvezda je maksimalna posle uvodna dva kola. Pao je Pariz na strani, Baskonija kod kuće, a u sledećem kolu crveno-beli idu na noge Kalinićevom bivšem klubu – Fenerbahčeu.
SPORT
Zvezda maksimalna, Grk poručuje: „Stvorićemo tvrđavu sa navijačima“
Komentar