RUSIJA

Krunisana Mis Rusije – lepotom i pameću osvojila naciju /foto/

Osamnaestogodišnja Valentina Aleksejeva iz Čuvašije proglašena je za najlepšu u finalu takmičenja lepote „Mis Rusije“ za 2024. godinu. Međutim, ona nije osvojila žiri samo izvanrednom prirodnom lepotom.
Sputnik
Na takmičenje se prijavilo 85.000 devojaka iz cele Rusije, a samo 50 njih je uspelo da se nađe u finalu.
Valentina je priznala da bi svojim primerom želela da pokaže da savremena „Mis Rusije“ može da bude ne samo lepa, nego i obrazovana. I to nisu prazne reči. Iako je tek punoletna, najlepša Ruskinja već je ostvarila zapažene rezultate: završila je gimnaziju u rodnoj Čuvašiji sa najvišim ocenama i pohvalama, a zatim je upisala „Opštu medicinu“ na Medicinskom univerzitetu „Pirogov“ u Moskvi – jednom od najboljih medicinskih univerziteta u Rusiji.

„Želim da postanem lekar i da pomažem ljudima i budem korisna društvu“, kazala je Valentina, istakavši da upis na Medicinski fakultet smatra jednim od najvećih dostignuća u životu

Valentina se bavi baletom, ide u teretanu i na jogu, pohađa kurs šminkanja. Istovremeno, učestvuje u istraživačkim projektima u oblasti ekologije.
„Ovo nije samo takmičenje lepote. Ovde se radi o disciplini, otpornosti na stres, odgovornosti, gracioznosti, izdržljivosti. Treba kombinovati sve odjednom. Da bi se postigao grandiozan rezultat, svaka od nas mora svakodnevno mnogo da radi na tome“, kazala je Aleksejeva.
Posle ovoga je čeka učešće na prestižnom međunarodnom takmičenju „Mis univerzuma“ koje će biti održano u novembru u Meksiku.
„Dalji planovi su da dostojanstveno predstavim Rusiju na takmičenju 'Mis univerzuma'. Učiniću sve moguće i nemoguće da budemo najbolji“, poručila je najlepša Ruskinja.
U takmičenju za „Mis Rusije“ mogu učestvovati neudate devojke od 18 do 23 godine, visoke najmanje 173 centimetra.
RUSIJA
Ruskinja prvi put osvojila titulu najlepše udate „Mis Univerzum“/foto/
Pogledajte još:
Komentar