SPORT

Grk zadovoljan posle Zvezdinog preokreta: „Nismo odustajali – borili smo se“

Posle pobede Crvene zvezde protiv Pariza na startu nove sezone Evrolige, Janis Sferopulos, trener crveno-belih istakao je da je njegovom timu nije bilo lako, ali da je zadovoljan time što nisu odustajali.
Sputnik
Uspeli su košarkaši Crvene zvezde da pobede posle zaostatka od 13 poena i time su pokazali karakter, ali bilo je stvari sa kojima Janis Sferopulos nije bio zadovoljan.
„Želim pre svega da čestitam svojim igračima na pobedi. Nije lako bilo igrati protiv Pariza jer je on solidan tim koji ima odličan ritam. Mislim da smo dobro otvorili meč, ali nismo završili dobru drugu deonicu. Početak drugog poluvremena je bio još gori, ali je tim pokazao karakter. Nismo odustajali, borili smo se, polako se vraćali u meč i to najviše zahvaljujući pravim odlukama koje smo donosili ofanzivno i defanzivno. Na kraju smo uspeli da dođemo do prednosti od pet poena koje smo znali da održimo. Atmosfera je bila odlična, želim puno sreće Parizu koji zaslužuje da bude deo Evrolige“, rekao je Sferopulos.
Pobeda je važna i za samopouzdanje, ali ovo je tek početak.
„Jeste bitno, ali ovo je duga sezona. Dobro je početi pobedom, ali ima još mnogo da se igra, ovo je maraton, tako da moramo da ostanemo fokusirani, ostanemo skromni, nastavimo da radimo naporno i da se borimo utakmicu po utakmicu. Kao što smo i počeli, tako i da nastavimo“, istakao je trener crveno-belih.
Nemanja Nedović imao je blistavo veče, bio je srećan zbog pobede, ali je takođe svestan na kojim segmentima mora da se radi.
„Veoma sam srećan. Pobediti prvu utakmicu u gostima na početku sezone je velika stvar za naše samopouzdanje i moramo da gradimo na ovome. Ne smemo da stanemo sada. Pričali smo u prvom poluvremenu. Nismo igrali odbranu u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji defanzivno. Izbacili smo ih iz zone komfora. Imaju sjajne igrače, Ti Džej Šorts je legitiman evroligaški igrač i bilo je veoma teško protiv njega. Ali, srećan sam zbog pobede i zbog navijača koji su doli da nas podrže“, rekao je Nedović.
SPORT
Nedovićeva NBA partija presudila debitantu Evrolige – Zvezda od ponora do oblaka
Komentar