RUSIJA

Putin: Raketa „Angara“ ključna za sigurnost pristupa Rusiji svemiru

Vazdušno-kosmičke snage Rusije pokazuju visok nivo obučenosti i pouzdano čuvaju strateške interese zemlje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je čestitao profesionalni praznik komandi, pripadnicima i veteranima Kosmičkih snaga.
Sputnik
„Važno je da danas Kosmičke snage neguju i razvijaju tradiciju poštenog, nesebičnog služenja otadžbini, čije temelje su postavili njihovi prethodnici i veterani, kao i da demonstriraju visok nivo obučenosti i pouzdano čuvaju strateške interese Rusije“, naglasio je Putin.
Ruski lider je ukazao na njihov doprinos jačanju borbene moći Oružanih snaga Rusije i jačanju odbrambene sposobnosti zemlje.
„Uveren sam da ćete nastaviti da dajete jedinstven doprinos rastu borbene moći vojske, kao i jačanju odbrambene sposobnosti i nacionalne bezbednosti naše zemlje“, naveo je predsednik.
Prema njegovim rečima, kosmički raketni kompleks „Angara“ igraće ključnu ulogu u osiguravanju samostalnog i garantovanog pristupa Ruskoj Federaciji svemiru.
Uvrštavanje te superteške rakete u arsenal ruske vojske je ključni zadatak Kosmičkih snaga, poručio je Putin.
„Želeo bih da istaknem – među vašim glavnim, najvažnijim zadacima su eksperimentalno-svemirska testiranja, kao i usvajanje savremene visokotehnološke opreme, među kojima će raketni kompleks 'Angara' zauzimati prvo mesto. Upravo ta raketa će odigrati ključnu ulogu u obezbeđivanju nezavisnog, garantovanog pristupa Rusiji svemiru“, napomenuo je predsednik.
RUSIJA
Otkrivamo koji je glavni zadatak „Angare“ – najnovije ruske rakete
Pogledajte i:
Komentar