SPORT

Milojević posle poraza Zvezde: Hoću ovakav tim – neka i grešimo

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike rezultatom 2:1 na startu Lige šampiona, a Vladan Milojević, trener crveno-belih, na konferenciji je otkrio sa kojim problemima se suočio pred meč i jasno je istakao da je njegova ekipa odigrala kvalitetnu utakmicu.
Sputnik
Dve greške skupo su koštale Crvenu zvezdu, ali da je u drugom poluvremenu beogradski tim imao malo više sreće i vremena rezultat je mogao da bude i nerešen. O tome je i Vladan Milojević govorio na konferenciji posle meča.
„Utakmica je sasvim drugačija kada je rezultat egal... Možda smo mogli malo hrabrije. Pojedini igrači, kao da smo bili malo smušeni. Benfika je dobar tim. Držali smo se plana koji smo imali, hteli smo da imamo pritisak. Lagano smo gubili lopte, nije to neznanje, to je više neuigranost jer igrači još nemaju sinergiju koju stvara vreme. Treba u svakom trenutku da se zna gde se koji igrač gde nalazi. Možda smo zaslužili nešto više od ove utakmice. Na ovom nivou, a ni u fudbalu uopšte, ne smete da primite ovakve golove. Ni na treningu. Vratili smo se, osvajali prostore, ali oni imaju kvalitet u vidu dva štopera koji su sve čistili. Da smo prvi gol dali ranije, pa još vremena za drugi... Ovako ne može u Ligi šampiona, ali idemo dalje“, rekao je Milojević.
Otkrio je potom da se suočio sa nizom problema odnosno povredama igrača.
„Drkušić je imao povredu na treningu, kao i Radonjić nije se osećao spremnim. Odmah da vam kažem. Radonjić je i povređen i totalno nespreman. Trebaće dosta, dosta vremena da se spremne i pomogne. Ne vidim da je Dalsio odigrao spektakularno loše. Ušao je nezagrejan... Razmišljao sam šta da radim, nisam očekivao povredu Mimovića. Morali smo da pretumbamo, Rodić je povređen, operisao je devijaciju nosa. Elšnik je odigrao dobro. Benfika nije mnogo problema pravila, osim stative. Lako smo dolazili do njihovih 20-30 metara, što su oni lako rešavali u bloku“, istakao je srpski stručnjak.
Ognjen Mimović sa terena je morao da izaže već u 26. minutu zbog povrede, a Milojević se plaši da ona nije lakše prirode.
„Plašim se da nije dobra situacija sa Mimovićem, ali još ne znam. Mislim da je otišao na snimanje, povreda je stopala. Ognjen Mimović stvarno igra dobro, nametnuo se, pun je samopouzdanja. Dešavaju se takve stvari, fudbal je to. Da ne slutim... Nisam baš veliki optimista, ali videćemo“, rekao je Milojević.
Iako su dva gola primljena posle grešaka trener crveno-belih ne želi da osuđuje igrače.
„Kako bi trebalo da se osećam? Nikad nisam upirao prstom na igrače. I kada date gol to je rad celog tima, tako je neka situacija i kad primite gol. Niko od njih nije želeo to da radi. Jako je teško na ovom nivou, protiv ovakvog protivnika, kada primate ovakve golove. Kao u basketu, pravi faul da ne budu laki poeni. Nažalost, primili smo lake golove.Igrači jasno znaju stvari koje treba da rade. Ja sam tu da im kažem stvari koje ne rade dobro. Benfika je u prvim trenucima kontrolisala loptu, mi smo malo kasnili i gubili smo lopte. Dok smo se snašli...“, rekao je trener Zvezde.
Za kraj je istakao da je njegov tim odigrao kvalitetnu utakmicu, ali da treba biti realan i ne treba očekivati Ligu šampiona.
„Nismo mi ekipa koja će da ide na polufinale ili finale Lige šampiona. Treba biti realan u celoj toj priči. Rekao sam i pre ove konferencije. Možda su mi prethodni porazi u Ligi šampiona teže padali od ovog jer nismo imali igru. Hoću da vidim ovakav tim, nek i grešimo. Na bazi ovog izdanja ima mnogo stvari koje treba da popravimo. Neću da pričam Benfika, Benfika, Benfika... Mi smo odigrali mušku, kvalitetnu utakmicu na našem stadionu. Rezultat jeste negativan, ali su igrači dali sve od sebe. Možda neki put to nije dovoljno, ali je ovo formula, stil i način igra na koji želimo. Nećemo uspeti protiv svih, možda su neki mnogo jači. Do sledeće utakmice ćemo pripremati i na kraju ćemo podvući gde smo i gde ćemo da budemo. Ja sam i danas ponosan što smo tu, što dovodimo renomirane timove. Daćemo sve od sebe da prikažemo dobre partije“, zaključio je Milojević.
Narednu utakmicu fudbaleri Crvene zvezde igraju u ponedeljak i to protiv Partizana od 19 časova.
SPORT
Pad koji čeka Novaka i kako ga izbeći?
Komentar