SPORT

Novak je ponovo naterao Rodžera da mu gleda u leđa

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, srušio je još jedan rekord Rodžera Federera igrajući za Dejvis kup tim Srbije koji je minilog vikenda lako porazio Grčku. Naime, Novak je stigao do 41. pobede u singlu, dok je Švajcarac ostao na koti 40.
Sputnik
Novak Đoković i Rodžer Federer imali su identičan učinak kada je igranje singl mečeva za njihovu zemlju u pitanju, po 40 pobeda i osam poraza.
Novak je protiv Grka izašao na teren u singlu u subotu i prepustio je rivalu samo jedan jedini gem. Osvajač rekordne 24 grend slem titule uništio je Janisa Ksilasa, a dan kasnije, u nedelju, u dublu sa Hamadom Međedovićem doneo je Srbiji ključni poen za opstanak u elitnom društvu Dejvis kupa.
Trijumf u singlu doneo je Novaku da u još jednom segmentu bude ispred čuvenog Švajcarca s kojim je tokom karijere vodio epske i žestoke bitke.
Interesantno je da su i Đoković i Federer osvojili po jednu „Salataru“, s tim što srpski as može da se pohvali suvim statističkim podatkom da ima jednu više pobedu u singlu od legendarnog Švajcarca.
Kada je dubl u pitanju, tu je Federer uspešniji s odnosom pobeda 12-10, Novak je na učinku 5-8.
SPORT
Sinera je do prvog mesta doveo Toti – urnebesna teorija slavnog fudbalera
Komentar