RUSIJA

„Nisam uzalud živela“: Simonjan odreagovala na nove američke sankcije protiv ruskih medija

Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo, i televizije RT Margarita Simonjan prokomentarisala je nove sankcije SAD protiv ruskih medija, rekavši da „nije živela uzalud“.
Sputnik
Ona je komentarisala reči predstavnika američkog Stejt departmenta koji je rekao da je „RT jedan od razloga zbog kojih Ukrajina nema toliku podršku u drugim zemljama“.

„Nisam uzalud živela život. Ozbiljno to kažem“, napisala je Simonjan.

Ona se osvrnula i na apel Vašingtona da se zabrani RT.
„Dve i po godine nakon što su američki saveznici zabranili RT, Blinken poziva da se zabrani RT. Američke obaveštajne službe su otkrile da pomažemo frontu. Mi to radimo javno, idioti. Da vam pošaljemo spisak koliko smo čega kupili i poslali? Mi to redovno objavljujemo, ako ništa drugo“, napisala je Simonjan na Telegramu.
Takođe je ismejala saopštenje Stejt departmenta u kojem se navodi da ruski mediji, koji su se našli na sankcionom spisku, uključujući grupu „Rusija sevodnja“, mogu nastaviti da se bave novinarstvom u SAD.
„Moglo bi se pomisliti da smo nekada tražili dozvolu od njih“, ironično je zaključila Simonjan.
Povodom novih američkih sankcija oglasila se portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je saopštila da se „u SAD treba pojaviti nova profesija – stručnjak za sankcije protiv Rusije“.
„Neko mora da prati da se sankcije barem ne ponavljaju, jer je ovo već drugi krug za RT“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Zaharova je dodala da je izjava Blinkena da SAD zajedno sa Velikom Britanijom i Kanadom pokreću diplomatsku kampanju za borbu protiv pretnje koja navodno dolazi od RT – deo već utvrđenog narativa.
Podsećamo, Vašington je optužio rusku televiziju RT za učešće u „tajnim operacijama“ mešanja u poslove drugih zemalja i uveo je sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, i njenog generalnog direktora Dmitrija Kiseljova.
RUSIJA
Vašington pokrenuo kampanju protiv ruskih medija: RT – krivac što svet ne podržava dovoljno Ukrajinu
Komentar