SVET

„Definitvno povezano sa izborima u SAD“: Američki stručnjak o sankcijama protiv ruskih medija

Sankcije protiv ruskih medija povezane su sa izborima u Americi, ocenila je za Sputnjik nekadašnji analitičar Ministarstva odbrane SAD i potpukovnik američkog vazduhoplovstva u penziji Karen Kvjatkovski.
Sputnik
„To je definitivno povezano sa izborima jer se Demokratska stranka, koja je trenutno na vlasti – i nada se da će zadržati vlast – ona se nada da će od Rusije napraviti većeg neprijatelja… kako bi mogli da upiru prstom u svog protivnika, Donalda Trampa, i kažu da ga Rusija želi“, rekla je Kvjatkovski, komentarišući nove sankcije koje je objavio američki državni sekretar Entoni Blinken.
SAD su optužile rusku televiziju RT da Ukrajina zbog njenog uticaja ne dobija dovoljno podrške u svetu i uvele su sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, i njenog generalnog direktora Dmitrija Kiseljova.
„Oni stvaraju vesti i medijsko izveštavanje o nečemu što se uklapa u njihov narativ, a to je antiruski narativ koji je vezan za kampanju“, dodala je Kvjatkovski.
Bajdenova administracija se takođe protivi RT-u kao centru kritike njegovog neokonzervativnog pogleda na svet, istakla je sagovornica Sputnjika, upozoravajući da Amerikanci gube slobodu govora u kritikovanju spoljne politike SAD.
„Nije nam dozvoljeno da slobodno govorimo o američkoj spoljnoj politici. To se vidi po demonstracijama širom zemlje u znak podrške Gazi, gde se zahteva okončanje genocida“, navela je ona.
Prema njenim rečima, u SAD nije dozvoljena kritika američke neokonzervativne spoljne politike.
„To je činjenica, na tom polju uopšte nemamo slobodu govora“, zaključila je Karen Kvjatkovski.
RUSIJA
Vašington pokrenuo kampanju protiv ruskih medija: RT – krivac što svet ne podržava dovoljno Ukrajinu
Pogledajte i:
Komentar