SPORT

„Grešnik“ glavni u Njujorku – Italijan preko Amerikanca do grend slem titule

Italijan Janik Siner osvojio je titulu na US Openu, pošto je u finalu u tri seta bio uspešniji od Amerikanca Tejlora Frica – 6:3, 6:4, 7:5. U jeku priča o doping skandalu, „Grešnik“ koji se našao na udaru javnosti, uspeo je da stigne do druge grend slem titule u karijeri.
Sputnik
Prvi reket sveta igrao je atomski tenis u „Velikoj jabuci“ i opravdao je ulogu favorita i prvog nosioca na poslednjem grend slemu u sezoni.
Nakon što je u četvrtfinalu lako izašao na kraj sa Rusom Danilom Medvedevom, zatim u polufinalu sa Britancem Džekom Drejperom, u finalu je potpuno izostala neizvesnost, jer je Siner kroztri seta rešio pitanje pobednika.
Janik je finale na „Artur Ešu“ otvorio brejkom, usledila je potvrda, ali je Amerikanac uspeo da „poništi“ rano stečenu prednost prvog na svetu i da vrati rezultatski egal – 2:2.
SPORT
Hamad zaustavljen u finalu
Ipak, bilo je to sve od Tejlora Frica u prvom setu.
Do kraja nove dve „krađe“ servisa Italijana koji je u dva navrata ove godine bio pozitivan na zabranjenu supstancu, ali je uz pomoć skupih advokata uspeo da izbegne suspenziju i dozvoljeno mu je da najnormalnije igra i da osvaja turnire.
Iako je sve tek nedavno obelodanjeno i našao se pod pritiskom javnosti, to „Grešnika“ nije sprečilo da se „prošeta“ do drugog grend slem trofeja.
U drugom setu se vodila velika bitka, igrao se gem za gem, sve do desetog, kada je Siner napravio jedini brejk i uspeo da slavi sa 6:4.
Tejlor Fric je odlično otvorio treći set, imao je čak tri brejk šanse, ali je Siner uspeo da se odbrani i da povede. U sedmom gemu je Amerikanac uspeo da se izbori za brejk, usledila je potvrda i činilo se da će finale dobiti na drami i da će se igrati i četvrti set, ali... Naredna četiri gema osvojio je Siner i stigao je do potpunog preokreta 7:5 i druge grend slem titule u karijeri, posle borbe duge dva sata i 17 minuta.
SPORT
Predsednik ruskog teniskog saveza o Novaku: „Profesor iz stare garde“
Komentar