SPORT

Stojković alibi za poraz pronašao u umoru: „Ustali smo u pet“

Dragan Stojković, selektor Srbije, izjavio je posle poraza od Danske (2:0) u drugom kolu A divizije Lige nacija, da je umor uzeo danak. Dva meča u svega tri dana, za Stojkovićeve izabranike očigledno su bila previše. Ali, dva meča odigrali su i Danci, koji su za razliku od Srbije upisali maksimalnih šest bodova. Dobili su Švajcarce, pa Orlove...
Sputnik
Stojković je posle glatkog poraza Orlova na stadionu Parken u Kopenhagenu poručio da su nedostatak svežine i kadrovski problemi učinili svoje.
„Nije lako odigrati dve teške utakmice u samo tri dana. Ustali smo u pet sat i došli u Kopenhagen, valja regenerisati organizam. Imali smo kadrovske probleme, znali smo da će biti teško na fizičkom planu. Momci su dali sve od sebe, međutim osetio se nedostatak svežine. Smatram da smo odigrali prvo poluvreme egal, nisam video neki raspad sistema kod nas. Bio sam siguran da će biti 0:0 na poluvremenu, pa bi možda i nastavak bio drugačiji sa izmenama i stragegijom. Primili smo gol u nevreme, VAR soba je odlučila posle dugo vremena da prizna gol“, istakao je Dragan.
Stojković je zatim nastavio.
„Ne treba previše kritikovati. Danci i Švajcarci dolaze kod nas. Danska je bila u kompletnom sastavu za razliku od nas. Pored ovih što nisu došli, imali smo još trojicu fudbalera koji su nas napustili“, izjavio je selektor Srbije posle poraza od Danske.
Srbija punih 11 meseci nije osetila ukus pobede... Naredni meč igra u oktobru protiv Švajcarske na svom terenu.
SPORT
Poraz anemične Srbije u Danskoj
Komentar