RUSIJA

Rusija će odgovoriti na ugnjetavanje: Peskov najavio mere protiv američkih medija

Moskva će preduzeti ograničavajuće mere protiv američkih medija kao odgovor na sankcije Vašingtona protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Sputnik
„Ne mogu se uvesti recipročne mere. U SAD ne postoji državna informativna agencija ni državna televizija. Ali, naravno, uvešće se mere koje će ograničiti njihove medije u širenju informacija“, rekao je Peskov za Sputnjik.
Kako je dodao, deo sankcija protiv američkih medija već je na snazi.
Peskov je kasnije kazao za ruske medije da Rusija treba adekvatno da odgovori na ograničenja koja se uvode protiv njenih medija na Zapadu.
Oglasila se i portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je primetila da nevladine organizacije ćute o ugnjetavanju medija u SAD.
„Gde su njihove nevladine organizacije koje su u ovakvim situacijama uvek dizale glas? Gde su 'Reporteri bez granica'? Ako se ne varam, njihovo sedište je u Njujorku. Gde su ostale nevladine, neprofitne organizacije, gde su sva novinarska udruženja koja takođe imaju sedišta u SAD? Svi ćute“, izjavila je Zaharova za RT.
Po njenim rečima, društveni aktivisti ćute jer se plaše da će i sa njima isto postupiti.
Podsećamo, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, „RIA Novosti“, RT, Sputnjik, Raptli. Nove sankcije tiču se i glavnog urednika medijske grupe „Rusija sevodnja“ i RT Margarite Simonjan i brojnih top-menadžera ovog TV kanala.
Kao razlog za uvođenje sankcija ističe se navodni "neprijateljski uticaj na predsedničke izbore u Americi".
RUSIJA
Popović: Američke sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“ ─ globalni udar na slobodu govora
Pogledajte još:
Komentar