RUSIJA

Putin: Rusija će se obračunati sa ukrajinskim banditima u Kurskoj oblasti

Rusija brani i stanovnike Donbasa i njegovu budućnost, da u Ukrajini nema neprijateljskih baza i drugih antiruskih struktura, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Sputnik
„Ne možemo dozvoliti da se pored nas stvaraju neprijateljske strukture koje gaje agresivne planove protiv naše zemlje i stalno pokušavaju da destabilizuju Rusku Federaciju“, rekao je Putin tokom otvorenog časa „Razgovarajte o važnim stvarima“ u školi u gradu Kizil u Tuvi.
Osvrćući se na situaciju u Kurskoj oblasti, on je ovu provokaciju nazvao pokušajem da se zaustavi ruska ofanziva u Donbasu.
„To nije bilo moguće uraditi“, rekao je ruski lider.
Rusija će se obračunati sa ukrajinskim banditima u Kurskoj oblasti koji su pokušavali da destabilizuju situaciju u pograničnoj oblasti, dodao je on.
"Ne pomeramo se više 200-300 metara napred. Odavno nismo imali takav tempo ofanzive u Donbasu. Ruske oružane snage preuzimaju kontrolu nad teritorijom, ne 200-300 metara, već kvadratnim kilometrima", istakao je Putin.
Međutim, i pored ovoga, ukrajinske vlasti nisu zainteresovane za okončanje borbi iz straha od gubitka izbora nakon ukidanja vanrednog stanja.
„Ukoliko borbe prestanu, ukrajinske vlasti će morati da ukinu vanredno stanje, a posle ukidanja vanrednog stanja treba odmah održati predsedničke izbore. Aktuelne vlasti očeigledno nisu spremne za to, jer imaju male šanse da budu ponovo izabrani i zato nisu zainteresovani da prekinu borbe. Zato su izveli provokaciju u Kurskoj oblasti, a pre toga su pokušali da izvrše istu provokaciju u Belgorodskoj oblasti", zaključio je on.
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ruska vojska zauzela mesto Skučno u DNR; Gubici Ukrajinaca i na volčanskom i lipcovskom pravcu
Komentar