SPORT

Rubljov se vratio sa ivice – ali na kraju izgubio: Dimitrov je u četvrtfinalu

Andrej Rubljov, ruski teniser, poražen je u osmini finala US Opena od Grigora Dimitrova rezultatom 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3.
Sputnik
Pravi derbi očekivao se od Andreja Rubljova i Grigora Dimitrova i zaista su se ruski i bugarski teniser potrudili da opravdaju očekivanja.
Za nijansu sigurniji u prvom setu bio je Dimitrov koji je prvi došao do brejka, a prelomni trenuci tog seta odigrali su se u narednom gemu kada je Rubljov propustio tri brejk lopte.
Do kraja seta više nije imao nijednu i bugarski teniser poveo je sa 1:0 iako je i sam previše grešio.
Grigor je opasniji bio i na startu drugog seta, odmah je zapretio Andreju, ali Rus je ovoga puta odoleo i sačuvao servis gem. Podiglo je to samopouzdanje Rubljovu koji je uspeo da oduzme protivniku servis gem, ali Bugarin se odmah ekspresno vratio.
U taj-brejku ruski teniser je posustao i tako se našao u velikom zaostatku od 2:0 što bi delovalo nedostižno kada je o mnogim drugim igračima reč, ali ne i kada je reč o Rubljovu.
U naredna dva seta Rus je bio izuzetan, diktirao je tempo i gospodario je terenom naročito u trećem setu u kom je Dimitrov napravio čak 16 neiznuđenih grešaka.
Kako to obično biva u ovakvim mečevima prelomi jedna lopta, a ta lopta dogodila se u četvrtom gemu kada je Dimitrov stigao do brejk lopte. Andrejev forhend otišao je u aut i to ga je čini se koštalo meča.
Imao je ruski teniser kasnije dve brejk lopte, lopte za povratak, ali spasao ih je Dimitrov koji je posle tri sata i 40 minuta obezbedio četvrtfinale US Opena.
SPORT
Zvezda slomila Radnički u finišu
Komentar