SPORT

Karlos Alkaras ispao sa US Opena!

Karlos Alkaras, španski teniser i jedan od favorita za titulu na US Openu, poražen je u drugom kolu poslednjeg Gren slema u sezoni od Holanđanina Botika Van De Zandšulpa i to ubedljivo rezultatom 6:1, 7:5, 6:4.
Sputnik
Velika senzacija dogodila se u drugom kolu US Opena, a Karlos Alkaras odigrao je jedan od najlošijih mečeva ove sezone.
Da je došao da priredi iznenađenje Botik Van De Zandšulp, 74. teniser sveta, pokazao je već tokom prvog seta kada je iskoristio sve mane u Alkarasovoj igri i rutinski poveo sa 3:0. Umesto odgovora sa druge strane je Karlosova igra sve više bledela, Holanđanin je napravio novi brejk i tako došao do prvog seta.
Prvu brejk loptu u meču Španac je imao u drugom setu, ali nakon što je nije iskoristio stigla je nova kazna protivnika, ponovo je poveo uz brejk. Ovoga puta Alkaras je uzvratio, ali ponovo je posustao u završnici kada mu je holandski teniser i drugi put oduzeo servis gem.
Po jedan brejk razmenili su i u trećem setu, ali ponovo se dogodio sličan scenario. Nakon što vrati brejk Alkaras više nije opasan, a Holanđanin budno čeka svoju priliku i ponovo dolazi do brejka u devetom gemu. Lako ga potvrđuje i posle dva sata i 20 minuta borbe upisuje najveću pobedu u karijeri.
Treći teniser sveta u Njujork je stigao kao jedan od glavnih favorita za osvajanje titule, ali doživeo je pravo pomračenje i priredio šok svojim navijačima. Ovo je bilo njegovo četvrto učešće na US Openu u karijeri i ubedljivo najlošije.
Prvi put kada se pojavio 2021. godine stigao je do četvrtfinala, naredne godine je osvojio titulu, a prošle sezone ga je u polufinalu zaustavio Danil Medvedev, najbolji ruski teniser.
Ujedno je ovo prvi Karlosov poraz u drugoj rundi na Gren slemovima od Vimbldona 2021. godine.
SPORT
Katastrofa TSC-a u Bačkoj Topoli
Komentar