SPORT

„Specijalistu za beton“ niko ne zna da zaustavi – Danil redom „gazi“ protivnike

Danil Medvedev, ruski teniser, bez problema je obezbedio treće kolo US Opena pobedom nad Fabijenom Marošanom rezultatom 6:3, 6:2, 7:6.
Sputnik
Ume Danil Medvedev da napravi kiks i da ne prikaže svoj najbolji tenis, ali to nikada ne može da se dogodi na betonu odnosno US Openu gde jednostavno uživa.
Na početku meča Rus i Mađar razmenili su po jedan brejk, ali je Medvedev potom napravio još dva. Uspeo je Marošan još jednom da smanji zaostatak međutim Danil je bio uporniji i osvojio je set.
U drugom je protivnik bio daleko manje opasniji. Ruski as oduzeo mu je servis gem i potom mirno privodio set kraju jer Marošan sa druge strane nije uspeo da dođe do brejk lopte.
Treći set doneo je snažniji otpor mađarskog tenisera koji je u dva navrata vratio brejk, ali u taj-brejku specijalisti za tvrdu podlogu jednostavno nije mogao ništa.
Posle meča Rus je kao i uvek pronašao duhovit način da opiše duel.
„Meč je bio takav da sam imao osećaj kao da smo u italijanskom restoranu! Hrana je sjajna, ukus u ustima posle jela odličan, ali glava vam je ogromna. Takva je buka. A ceo meč je bio u stilu, 'daj da se fokusiram, daj da se fokusiram'. Osećaj je bio zabavan. Uspeo sam da ostanem u igri, bilo je sjajnih momenata i srećan sam što sam prošao dalje“, rekao je Medvedev.
A još jedan italijanski restoran ovoga puta pravi čeka ga u trećem kolu jer će igrati protiv Italijana Flavija Kobolija.
SPORT
Skandalozna greška golmana stavila tačku na bajku Borca iz Banjaluke
Komentar