SPORT

Rus i Britanac odigrali najduži meč u istoriji turnira

Karen Hačanov i Den Evans, ruski i britanski teniser, odigrali su najduži meč u istoriji US Opena. Rus je posle bitke od pet sati i 35 minuta poražen rezultatom 6:7, 7:6, 7:6, 4:6, 6:4.
Sputnik
Srušen je rekord star pune tri decenije i to posle neverovatnog preokreta koji je dopustio Karen Hačanov.
US Open nije pamtio duži meč od onog koji su Stefan Edberg i Majkl Čeng odigrali davne 1992. godine i koji je trajao pet sati i 27 minuta, ali onda su na teren izašli Rus i Britanac.
Meč Hačanova i Evansa trajao je osam minuta duže i tako je ušao u istoriju, ali ga Karen neće pamtiti po dobrom.
U prva tri seta viđeni su taj-brejkovi. Nakon što je Rus poveo, britanski teniser uspeo je da dođe do preokreta, ali je potom Karen izjednačio na 2:2.
Sve je vodilo ka tome da će ruski teniser pobediti jer je u petom setu vodio čak 4:0, ali Evans je uspeo da dođe do nestvarnog preokreta.
Na terenu se duže nego što je to bilo očekivano zadržao Karlos Alkaras koji je savladao Li Tua rezultatom 6:2, 4:6, 6:3, 6:1.
Iako je u prvom setu Alkaras odlično pravdao ulogu favorita, kvalifikant mu je u drugom setu pravio probleme i tako stigao do izjednačenja. Međutim, Španac je pojačao ritam u naredna dva seta i na kraju uspeo da upiše pobedu.
SPORT
Dušan poražen u srpsko-ruskom okršaju: Hamad dva puta ispustio prednost
Komentar