Specijalna operacija u Ukrajini

Ukrajina u pograničnim borbama u Kurskoj oblasti do sada izgubila više od 6.600 vojnika

Oružane snage Rusije od početka borbi u pograničnim područjima Kurske oblasti likvidirale su više od 6.600 ukrajinskih vojnika, a takođe uništile su 73 tenka, 34 borbena vozila pešadije, 62 oklopna transportera i 432 borbena oklopna vozila, kao i 4 „hajmarsa“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnik
Pored toga, uništen je jedan višecevni bacač raketa „mlrs“, pet lansera PVO sistema, devet stanica za elektronsko ratovanje, dva kontrabaterijska radara, PVO radar.
Takođe, u saopštenju se ističe da su Oružane snage Rusije odbile 11 napada jurišnih grupa ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti.
Pored toga, operativno-taktička avijacija izvela je napade na rezervni sastav ukrajinske vojske na području 12 naselja u Sumskoj oblasti.
Tokom prethodnog dana Oružane snage Ukrajine izgubile su u pograničnim borbama u Kurskoj oblasti gotovo 400 ukrajinskih boraca, 30 jedinica oklopne tehnike, uključujući borbeno vozilo pešadije, oklopni transporter, 28 borbenih oklopnih vozila, kao i tri artiljerijska oruđa, naglašava se u saopštenju.
Ministarstvo ističe da Oružane snage Rusije sprovode izviđačko-istražne radnje kako bi uništile diverzantske grupe ukrajinske vojske, koje su pokušale da prodru u dubinu ruske teritorije.
U saopštenju se ističe da se operacija uništavanja ukrajinskih formacija nastavlja.
Podsetimo, intenzivan napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Centri za privremeni smeštaj za stanovnike Kurske oblasti koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove otvoreni su u 24 regiona.
Specijalna operacija u Ukrajini
Kremlj: Rusija će definitivno odgovoriti na neprijateljska dejstva ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti
Pogledajte i:
Komentar