SPORT

Đoković: Još osećam glad – želim da ispisujem istoriju

Osvajanjem zlatne medalje Novak Đoković zatvorio je krug i ostvario kako kaže najveći uspeh u karijeri, ali to ne znači da mu fali motivacije da nastavi da piše istoriju. Naprotiv, srpski as stigao je na US Open željan nove titule.
Sputnik
Novak Đoković u noći između ponedeljka i utorka kreće pohod na petu titulu na US Openu, a prvi protivnik na tom putu biće mu Radu Albot. Put do trofeja neće biti lak, a ukoliko do njega dođe biće to još jedan istorijski uspeh jer na Otvorenom prevenstvu Sjedinjenih Američkih Država niko nije odbranio titulu još od 2008. godine.
„Šta ću uraditi drugačije? Pokušati da osvojim titulu, bar za početak ha-ha. Da, nisam znao za to. Mislio sam da je to slučaj možda pet ili deset godina, nisam znao da je tako dugo. Nadam se da će se to promeniti ove godine, to je cilj. Za mene je uvek cilj da odem do finala i da se borim za trofej. Takav pristup nije ništa drugačiji za mene ni ove godine“, rekao je Novak.
Iako je osvojio sve što je mogao da osvoji, srpski as istakao je da to ne umanjuje njegovu želju za novim uspesima.
„Znate, pitaju me ljudi, sada kada sam, kao što znate, osvojio sve uz to zlato - šta je još ostalo da osvojim? Ja i dalje osećam glad. Znate, još imam taj takmičarski duh. Želim još da ispisujem istoriju i da uživam na ATP turu. Nadam se da ću tako inspirisati mlade ljude da gledaju i igraju tenis. To je jedan od razloga zašto još igram. Gren slemovi su najvažnija stvar u našem sportu, tako da ako nisi inspirisan da igraš svoj najbolji tenis tamo teško je to uraditi negde drugde“, rekao je najbolji teniser svih vremena.
Novak jedva čeka da izađe na teren.
„US Open je turnir na kome imamo i najveći stadion u našem sportu, pa tu su i poznati noćni mečevi... Ovde u ponedeljak uveče igram svoj prvi meč i verujte jedva čekam da izađem na teren. Buka i energija su skroz drugačiji nego bilo gde na svetu. Jedva čekam“, poručio je Novak.
SPORT
Novakove poslednje pripreme pred „poletanje“
Komentar