SVET

Nemačko tužilaštvo ne isključuje mogućnost da je napad na festivalu bio akt terorizma

Iz kancelarije javnog tužioca nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije danas je saopšteno da je moguće da je napad nožem u gradu Zolingenu u kojem su ubijene tri osobe i povređeno još sedmoro ljudi, bio akt terorizma.
Sputnik
„Do sada nismo uspeli da identifikujemo motiv. Međutim, na osnovu svih okolnosti, pretpostavljamo da se ne može isključiti početna sumnja da je reč o terorističkom činu“, rekao je viši javni tužilac Markus Kaspers na današnjoj konferenciji za novinare, prenose mediji.
Vlasti su potvrdile da je počinilac, koji je u bekstvu, u petak uveče na gradskom festivalu u Zolingenu na smrt izbo tri osobe i povredio je još sedmoro ljudi, od kojih četvoro teže.
Prema rečima šefa policije Dizeldorfa Torstena Flajsa, u Severnoj Rajni-Vestfaliji i širom Nemačke u toku su opsežne mere potrage i istražne radnje.
Osumnjičeni je, prema rečima očevidaca izgledao kao Arapin, a policija u Zolingenu je proglasila stanje opšte opasnosti, preneo je lokalni list Zolingen Tageblat.
Predsednik i kancelar Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i Olaf Šolc poručili su danas da napadač mora biti ubrzo uhvaćen i najoštrije kažnjen.
Pogledajte i:
Komentar