SPORT

Čović u „Miljanovom korneru“: Razmišljali smo o Avramoviću

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, u emisiji „Miljanov korner“ govorio je o tome kako su crveno-beli razmišljali da dovedu Aleksu Avramovića i Bruna Kabokla, a otkrio je i kako teku pregovori sa Filipom Petruševom.
Sputnik
Jedna od akutelnih tema bio je mandat Nebojše Čovića pa je tako predsednik crveno-belih rekao šta misli o tome.
„Moj mandat ističe 2026. godine. Bože zdravlja. Uprava je odlična, a čak ćemo se širiti. Željko Drčelić je čovek koji pun energije i hoće da radi, tako da nastavljamo zajedno. Zdrav sam i spreman za novu sezonu“, rekao je Čović.
Predsednik kluba zadovoljan je pojačanjima među kojima su reprezentativci Uroš Plavšić i Ognjen Dobrić, kao i hemijom koja vlada u ekipi.
„Odlična je hemija, odlični su odnosi. Kao da su rod rođeni. Došli smo do situacije da imamo desetoricu sjajnih domaćih igrača, uz nekolicinu stranaca koji su veoma kvalitetni u svakom pogledu. Mi postajemo perjanica srpske košarke i gledaćemo da zadržimo taj trend. Pritom imamo izuzetnog trenera sa kojim odlično sarađujemo. On je potpuno selektirao tim i dobio igrače koje je tražio. Mislim da je napravio u svakom pogledu dobar tim. Zadovoljstvo je gledati kako ekipa radi u Staroj Pazovi“, istakao je Čović.
Jedina nepoznanica za novu sezonu je Filip Petrušev.
„Videćemo još. Razmišljamo o Petruševu. On je igrač Olimpijakosa. Videćemo kako će oni složiti ekipu, da li Filip može da bude slobodan ili ne. Da li će doći, ne mogu da vam kažem. On je na putu potpunog sazrevanja. Ja da sam u NBA timu, spojio bih Petruševa i Jokića. Naše je da probamo. Mi nikome nismo otimali igrača. Petruševa ili nekog drugog. Mi imamo naših 16“, rekao je predsednik Zvezde.
Otkrio je potom predsednik crveno-belih da su razmišljali i o ponudi za Aleksu Avrmaovića.
„Razmišljali smo o Avramoviću svojevremeno, ali smo se dogovorili sa našim navijačima da ne pravimo više prelaske iz Partizana u Zvezdu. Iz Manile je došao razigran gde je odigrao perfektno, ali je sezonu odigrao nikako. Čak toliko mučno da je jedva čekao da ode.To hoćemo da poštujemo u seniorskom timu. Mislim da je Aleksa sjajan čovek i igrač, tako da je meni žao. Možda jednog dana… Važi taj dogovor i za strane igrače. Sada kada smo pričalo oko Kodija Milera-Mekintajera, kod njega je bila specifična situacija, jer znate kako je otišao iz Partizana. O Brunu Kaboklu nismo razmišljali iako se svašta pisalo. O njemu smo razmišljali dok nije došao u Partizan. Pričalo se o ciframa 900.000, 1.000.000 evra… Zato smo prekinuli da razmišljamo o njemu. Bilo bi zanimljivo videti Jaga i Kabokla zajedno, ali bi morali da budu pod posebnom disciplinskom kontrolom, pošto su „vatreni“ i jedan i drugi“, istakao je Čović.
Predsednik Zvezde otvoreno je govorio o budžetu i ciljevima za narednu sezonu.
„Oko 12.500.000 evra će biti igrači. Mi smo vrlo transparenti. Cilj je da odbranimo tri trofeja i da vidimo da li ćemo moći da uđemo u Top osam“, zaključio je Nebojša Čović u emisiji „Miljanov korner“.
SPORT
Angelina se oporavila i ide po zlato!
Komentar