SPORT

Stanojević pred Gent: Kalulu kažnjen – nismo na željenom nivou

Aleksandar Stanojević, trener Partizana govorio je o očekivanjama pred meč Partizana i Genta u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija.
Sputnik
Fudbalere Partizana čeka težak zadatak, a Aleksandar Stanojević istakao je da mu je žao što crno-beli u meču protiv Genta neće imati podršku navijača.
„Čeka nas nova evropska utakmica, a ostaje velika žal što će ona proći bez navijača. U meč ulazimo sa najjačim mogućim sastavom bez kadrovskih problema i to je ono što je dobro. Sa Gentom smo igrali već pre tri godine u Ligi konferencija, tako da znamo šta nas očekuje“, istakao je Stanojević.
Dodao je trener crno-belih da njegova ekipa nije na željenom nivou, ali i da nije u krizi.
„Mislim da smo za nijansu bolji nego na početku, ali još nismo na željenom nivou. Treba nam vremena, ali nažalost nemamo ga mnogo. Ne možemo da kažemo da smo u krizi, ako se pogleda domaći šampionat. Loše smo krenuli u Evropi, pokazali smo pomak u Luganu gde smo na kraju krajeva pobedili u regularnom delu. Kako izaći iz krize, pa radom i strpljenjem. Čekamo još neke kadrovske promene u narednih desetak dana i to je to“, objasnio je Stanojević.
Jedan od problema koji će imati jeste odabir igrača za koji bi želeo da je manji.
„Imamo 30 igrača i tri golamana. Teško je raditi sa tolikim brojem igrača i napraviti pravi balans. Ja bih odavno smanjio broj igrača, ali neki od njih imaju jake ugovore i nije lako izaći iz njih. Klub mora da reši određene situacije, da se rešimo određenih igrača, oslobodimo prostor za neke druge i da možemo da radimo kako bih ja voleo“, ističe trener Partizana.
Nije se Stanojeviću dopalo što je upitan za status Kalulua.
„Zašto pitate za Kalulua? Zašto baš za njega? Nije u konkurenciji za sastav, kažnjen je jer se neprimereno ponašao protiv Lugana. Ja pravim tim. Nije u konkurenciji za ovaj meč, a za sledeće ćemo videti“, objasnio je Stanojević.
Govorio je i o statusu i očekivanjima od Žoae Grimalda.
„On je došao uz punog treninga i u ritmu je. Baš sam pričao sa njim, da bude strpljiv jer je došao sa drugog kontinenta, iz drugačijeg fudbala. Zadovoljan sam kako trenita i ispunjava zahteve, ali još nike adekvatno. Rekao sam da će on tek od decembra biti pravi, jer nismo dobrih igrača od 26 godina, nego mladog. Nadamo se da će biti i ranije, ali trenutno nije na 100 odsto“, pojašnjava srpski stručnjak.
Pomenuo je Stanojević da je Partizan u prošlosti imao prilike da se suoči sa Gentom, ali sada su okolnosti potpuno drugačije.
„Sve se promenilo. I igrači i način igre i trener. I kod nas se promenilo mnogo toga, možda je samo Natho tu iz te ekipe. Ali je stil isti, imaju intenzivnu ligu, dobre igrače. I oni se traže, nisu 100 odsto u formi, jer su dosta igrača promenili. Protiv Vesterloa su pokazali da su u usponu“, ističe Stanojević.
Odluku o tome da li će Saldanja biti deo tima nije doneo.
„Koliko sam video juče je sam došao na Teleoptik i trenirao, što pokazuje da mu je stalo da sutra odigra dobru utakmicu. Videćemo da li će početi utakmicu i koliko će igrati“, kratko je odgovorio trener crno-belih.
Nije želeo na kraju trener Partizana da bude pesimističan, ali svestan je situacije u kojoj se klub nalazi.
„Ne mogu da patetišem, ne mogu da kažem da li igramo bolje ili lošije. Evo nemamo ni navijače. Ubeđen sam da ćemo u nekom periodu biti onakvi kakvi smo bili kada sam bio trener ovde. Fali nam vreme i puno rada da bismo došli do toga“, zaključio je Stanojević.
SPORT
Skandal u finalu: Kontroverzni teniser sa tribina provocirao igrača
Komentar