SPORT

Đoković ima novi problem pred put u Ameriku

Novaka Đokovića neočekivani poraz Karlosa Alkarasa sačuvao je na drugom mestu ATP liste što znači da bi srpski as trebalo da bude drugi nosilac na US Openu, ali je prethodno potrebno da neko u Sinsinatiju zaustavi Sašu Zvereva koji je sada glavna pretnja za srpskog asa.
Sputnik
Novak Đoković će na novoj ATP listi koja izlazi u ponedeljak biti i dalje drugi teniser sveta, a u tome mu je pomogao Karlos Alkaras koji je u drugom kolu mastersa u Sinsinatiju eliminisan od strane Gaela Monfisa.
Francuski teniser napravio je veliki podvig, ali je osim sebi pomogao i Novaku koji sada ne mora da brine o Alkarasu, međutim to ne mora da znači da briga ne treba da mu bude drugi teniser.

Saša je novi problem

Nova pretnja za srpskog asa je Saša Zverev koji je trenutno četvrti teniser sveta.
Ukoliko nemački teniser osvojio titulu u Sinsinatiju on će zaraditi dovoljno bodova da prestigne Novaka i skloni ga sa drugog mesta ATP liste.
Zverev je stigao do četvrtfinala, ali ga sada čeka težal posao. Najpre igra protiv Bena Šeltona, a ukoliko pobedi Amerikanca, sastaće se sa pobednikom duela Andrej Rubljov – Janik Siner.
U drugom delu žreba su Hubert Hurkač, Frensis Tijafo, Džek Drejper i Holger Rune, pa bi neko od njih četvorice bio potencijalni protivnik nemačkog tenisera u borbi za titulu.

Zašto je Novaku bitno da bude drugi?

Iako već neko vreme Novak ističe da mu mesto na ATP listi nije prioritet, srpskom asu biće važno sa koje pozicije ide na US Open zbog žreba i protivnika.
Kao drugi nosilac najbolji teniser svih vremena ne bi mogao da igra sa Janikom Sinerom, odnosno trenutno prvim nosiocem do finala. U slučaju da ga Zverev prestigne Novak bi na Italijana naleteo u polufinalu.
Navijači srpskog asa definitivno će navijati da Saša ne dođe do titule jer je Novaku potreban lakši žreb iako je u fantastičnoj formi.
Osvojio je Novak zlatnu medalju, ali na šljaci, a sada bi trebalo da igra na betonu i tako promeni treću podlogu u kratkom vremenskom roku. Istina, kako je njemu tako je i ostalima, ali s obzirom na to da se nedavno oporavio od povrede i da su protivnici na poslednjem Gren slemu uvek opasni lakši žreb ne bi bio na odmet.
SPORT
Srbin otvorio novu sezonu Premijer lige – Argentinac zabeležio nestvaran promašaj
Komentar