SPORT

Stanojević posle nove evropske eliminacije: „Bili smo blizu...“

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević poručio je posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope da je ekipa bila blizu, da su se njegovi igrači trudili, ali da jednostavno nisu uspeli da eliminišu Lugano.
Sputnik
Pobedio je Partizan u Švajcarskoj Lugano rezultatom 2:1, a kako je u Humskoj pretrpeo minimalan poraz (0:1), tako su pitanje prolaska u plej-of Lige Evrope morali da rešavaju produžeci ili penali.
Iako su crno-beli od 88. minuta imali prednost igrača više zbog isključena Hajdarija, to nisu uspeli da iskoriste.
Ni dva produžetka nisu im bila dovoljna da postignu gol, a kako su ga s druge strane primili o tome će se pričati. De Medina je neshvatljivo čučnuo umesto da izbaci loptu iz peterca i Belhađ je matirao Jovanovića, što će na kraju koštati Partizana eliminacije od Lugana, od kog nije gori tim.
SPORT
Igra sudbine – Lazetić na putu svog bivšeg kluba ka Evropi!
Stanojević je zbog takvog epiloga bio vidno utučen na konferenciji i poručio je:
„Bili smo tako blizu, bar penala, međutim u dvomeču smo izgubili i žao mi je zbog toga“.
Na pitanje kako osvežiti ekipu, jer već u nedelju sledi utakmica Superlige u Humskoj sa Radničkim iz Niša, Stanojević je odgovorio:
„Moramo, to nam je posao. Dali smo maksimum, odradili produžetke, potrudili smo se, neki više, neki manje. Teška nas utakmica očekuje u nedelju, a o Gentu ne treba ni pričati“.
Na pitanje da li će biti promena u sastavu već protiv Radničkog, s obzirom na to da pojedini fudbaleri nisu ispunili očekivanja, odgovorio je:
„Moraćemo nešto da menjamo, ali ne možemo ni previše. Neki fudbaleri definitivno ne zadovoljavaju kriterijume, neki ne mogu da se nametnu. Biće rezova“, zaključio je Aleksandar Stanojević.
Partizan je tako posle eliminacije od Dinamo Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, eliminisan i iz kvalifikacija za Ligu Evrope u Lugana, pa ga sada očekuje plej-of protiv Genta za ulazak u treće po jačini evropsko takmičenje - Ligu konferencija.
SPORT
Partizan primio gol sa igračem manje i posle produžetaka ispao od Lugana!
Komentar