SPORT

Laslo i Hamad hvataju zalet

Laslo Đere i Hamad Međedović pobedama su počeli učešće na čelendžerima u Santo Domingu i Keriju. Đere je na startu turnira pobedio Maksima Žanvijea rezultatom 7:6, 7:6, dok je Međedović Leandr Ridl predao pri vođstvu srpskog tenisera od 7:6.
Sputnik
Vratio se Laslo Đere na čelendžere kako bi ponovo ušao u formu jer je posle operacije ruke nije uspeo da igra najbolje što ume. U prvom kolu turnira u Santo Domingu nije imao lak zadatak, ali je upisao pobedu.
Žanvije je na startu meča napravio brejk, koji je Đere potom vratio, a onda je prelomio taj-brejk u kom je bolji bio srpski teniser. U drugom setu bilo je daleko napetije.
Nije bilo brejka sve do devetog gema, a onda ga je napravio Laslo koji je imao prednost od 5:4 i servirao je za set. Međutim, protivnik je vratio istom merom i tako su ponovo morali u taj-brejk, a srpski teniser je ponovo bio sigurniji.
U drugom kolu Laslo će igrati protiv pobednika meča Buse/Langmo i ponovo bi trebalo da bude favorit.
Nije lak posao imao ni Hamad Međedović, ali se na kraju bez velike muke plasirao u drugo kolo jer je njegov protivnik bio prinuđen da preda meč. Srpski teniser osvojio je prvi set takođe posle taj-brejka, a tada je Ridl odlučio da se povuče.
U drugom kolu čelendžera u Keriju Hamad će igrati protiv Amerikanca Tristana Bojera.
SPORT
Emotivni Novak: Ostvarenje sna – inspirišu me sportisti koji ponosno predstavljaju Srbiju
Komentar