SPORT

Zlato za kraj! Srbija osvojila pet medalja

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju za kraj! Srbija je tako sa pet odličja završila takmičenje. Počelo je zlatom fantastičnih srpskih strelaca Damira Mikeca i Zorane Arunović, a završilo pobedom nad Hrvatima u velikom finalu i najsjajnijim odličjem. Treće vezano za heroje nacije, vaterpoliste!
Sputnik
Očekivala je Srbija dvocifren broj medalja, visoko se ciljalo, pucalo, gađalo, ali na kraju se taj broj sveo na pet medalja.
I sve su osvojene vraški teško!
Počev od one drame u finalu Srbije i Turske, gde su pobedu odneli srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, pa se do praktično "otpisanih" vaterpolista koji su gubili od Australije i Mađarske, da bi na kraju podigli formu i obradovali naciju.
Šta tek reći za zlato koje je sanjao i dosanjao veliki, najveći, svih vremena - Novak Đoković. Savladao je najtežeg rivala u ovom trenutku, čak 16 godina mlađeg Španca Karlosa Alkarasa i kompletirao u moru trofeja, ono što mu je toliko dugo nedostajalo - olimpijsko zlato.
Tu je naravno i bronzna, doslovce zlatnog sjaja koju su osvojili košarkaši Srbije glatkom pobedom nad Nemačkom (93:83) u borbi za treće mesto. Ali, treba odati priznanje kaznenoj ekspediciji košarkaškog vuka Svetislava Karija Pešića, jer su nadigrali i Amerikance u tom polufinalu, ali su prste umešale sudije, poguravši Drim-tim ka finalu.
Ne treba zaboraviti ni herojske suze i osvojenu srebrnu medalju tekvondistkinje Aleksandre Perišić.
Suma sumarum, Srbija je osvojila ukupno pet medalja, čak tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu.
Hvala, i kapa dole svima koji su predstavljali našu zemlju na završenom takmičenju.
SPORT
Vaterpolisti doneli zlato Srbiji!
Komentar