SPORT

Istorijska bruka na Igrama u Parizu – Italijanka u suzama predala borbu muškarcu: „Nije pravedno“

Olimpijske igre u Parizu iz dana u dan doživljavaju posrnuće na svim frontovima, od kojih je poslednji u nizu – istorijski! Italijanska bokserka Anđela Karini, predala je borbu rivalu, za kog je biološki dokazano da je muškarac, a bori se sa ženama. Samim tim, nikoga ne sme da iznenadi ili da začudi njena odluka, što je u suzama odlučila da se povuče.
Sputnik
Jedan snažni desni kroše Iman Halif iz Alžira, bio je dovoljan da izbaci iz takta Italijanku Karini, koje je uporno naglas ponavljala: „Nije pravedno, nije pravedno“.
Jasno je na šta se odnosilo, na lakrdiju i istorijsku bruku i sramotu organizatora Olimpijskih igara u Parizu, koji su dozvolili Alžircu da se nađe u ringu sa ženama.
Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nju Delihju, Iman Helif, je disvaklifikovana, jer je pala na testu polne podobnosti.
Rezignirana Italijanka u suzama, vidno besna i razočarana, ostala je dosledna i odbila je da pruži rivalu ruku. Prethodno je sudija podigao ruku pobednice ili pobednika, kako vam draže i lepše, i istinitije.
I u tom jednom udarcu koji je Karini primila direktno u lice, ogoljena je sva bruka i sramota organizatora Olimpijskih igara, koji je dopustio da muškarca bije žene pred milionskim auditorijumom.
Koliko je sve skandalozno i poražavajuće, najbolje dočarava izjava italijanske bokserke.
„Navikla sam da primam udarce i navikla sam na bol, ali nikada nisam pretrpela tako jak udarac. Ušla sam u ring da se borim. Nisam odustala, ali me je udarac previše zaboleo, pa sam rekla da je dosta. Odlazim odavde visoko uzdignute glave“, izjavile je Anđela Karini.
SPORT
Đoković uprkos povredi nadigrao Cicipasa za polufinale, basketaši upisali dve pobede!
Komentar