SPORT

Zorana i Damir osvojili zlato za Srbiju!

Zorana Arunović i Damir Mikec, srpski strelci, osvojili su zlatnu medalju na aktuelnom takmičenju pobedom nad Jusufom Dirkecom i Sevalk Tarhan rezultatom 16:14 u disciplini vazdušni pištolj miks.
Sputnik
Posle velike drame Zorana Arunović i Damir Mikec, osvojili su najsjajnije odličje, ujedno prvo sa ovog takmičenja u karijeri srpske strelkinje.
Dobro su počeli srpski strelci, a onda su posustali i Turci su tada napravili strašnu seriju i poveli 8:2. Nije se predao srpski tim i preokrenuo je, ali onda je viđena prava drama u završnici.
Na 12:12 bolje su pucali turski strelci i stigli su do meč lopte, ali onda slede dva bolja pucanja srpskog tima i istorijska pobeda.
Hrabro su se borili Zorana i Damir, smenjivali su se kada je bilo najpotrebnije. Činilo se da je prelomni momenat bio loš pucanj Turkinje, a potom je sve završio Dikec koji je podbacio u poslednjoj seriji.
Poslednji pucanj presudio je pobednika, a Zorana i Damir pali su zagrljeni i slavili sa suzama u očima.
Zaslužili su Arunović i Mikec zlato od kog nisu odustali i kada je delovalo da je ono predaleko i u Srbiju se vraćaju okićeni zlatom. Bronzana medalja otišla je Indiji koja je savladala Koreju.
Srbija je trenutno na 15. mestu po broju medalja, ali ovo je tek početak!
SPORT
Zorana i Damir doneli zlato Srbiji, basketaši ubedljivi protiv SAD, porazi vaterpolista i odbojkaša
Komentar