SPORT

Ruski šampion želi Srbina

Fudbalski klub Zenit iz Sankt Peterburga želi da dovede Ivana Ilića, srpskog fudbalera, preneo je Nikolo Skira, italijanski insajder. Navodno je reč o ugovoru na četiri godine.
Sputnik
Zenit koji je prethodne sezone osvojio titulu šampiona Rusije spreman je da dovede 23-godišnjeg Ivana Ilića iz Torina za 23 miliona evra.
Kako prenosi italijanski insajder ruski klub ponudio bi srpskom fudbaleru četvorogodišnji ugovor po kom bi Ilić zarađivao 3,5 miliona evra godišnje uz dodatne bonuse.
Prethodne sezone srpski vezista odigrao je 31 meč za Torino u Seriji A, postigao je tri gola kao i dve asistencije.
Dobar utisak sigurno je Ilić ostavio i na Evropskom prvenstvu gde je u dresu Srbije odigrao sve tri utakmice u grupnoj fazi. Nije bilo previše poteza za divljenje Orlova, upisan je samo jedan gol, ali za taj gol velike zasluge pripisuju se upravo Iliću.
Fudbaler Torina izveo je centaršut posle kog je Luka Jović postigao pogodak za izjednačenje 1:1 u utakmici sa Slovenijom.
Srpski fudbaler karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, da bi potom 2017. godine prešao u Mančester siti, ali je u tom periodu bio na pozajmicama u u Zvezdi, Zemuni i Bredi. Veliki korak napred napravio je 2020. godine kada je potpisao za Veronu, a u Torino je otišao tri godine kasnije.
EURO 2024
„Zlatni brk“ za „holandskog lava“ – zaslužio je!
Komentar