SPORT

Moskovljanka je najveće čudo Vimbldona – Julija pobedila najbolju na svetu

Ubedljivo najveći šok na ovogodišnjem Vimbldonu priredila je Julija Putinceva, kazahstanska teniserka ruskog porekla, koja je pobedila Igu Švjontek, najbolju teniserku sveta, rezultatom 3:6, 6:1, 6:2.
Sputnik
Čini se da se nije previše dalo na značaju Juliji Putincevoj kada je pred Vimbldon osvojila turnir 250 serije u Birmingemu. U pet mečeva na tom turniru izgubila je samo jedan set i na prestižni Gren slem stigla je u zavidnoj formi.
Ovaj uspeh teniserke koja je rođena u Moskvi zanemarila je izgleda i Iga Švjontek koja je samouvereno ušla u duel trećeg kola, da bi tek u drugom setu shvatila da sa druge strane mreže ima pravu tenisku zver.
Putinceva je toliko pojačala ritam u drugom setu, napravila je dva brejka, dok sa druge strane najboljoj teniserki sveta nije dozvolila da joj oduzme servis gem. Ne samo da nije stala, već je samo nastavila da poboljšava igru, a Iga je sve više tonula.
Ponovo je rutinski Putniceva napravila dva brejka i na kraju za dva sata uspela da upiše najveću pobedu u karijeri.
Ovo međutim nije Julijin najveći uspeh na Gren slemu jer je tokom karijere igrala dva četvrtfinala na Rolan Garosu i jedno na US Openu.
Sa Švjontek je prethodno igrala četiri puta i nikada nije uspela da dođe ni do seta, ali ovo je bio pravi trenutak. Putniceva je u izuzetnoj formi i morala je da iskoristi to što Poljakinja zaista ne blista na travi.
Julija je teniserka ruskog porekla, rođena je u Moskvi 1995. godine, a tenis je počela da trenira u moskovskom Spartaku odakle je ponikao veliki broj ruskih teniserki. Kasnije je prešla u Pariz gde je trenirala u akademiji Patrika Muratoglua.
Predstavljala je Rusiju tokom juniorskih dana, a pod ruskom zastavom igrala je i na juniorskim Olimpijskim igrama kada je stigla do četvrtfinala. Od 2012. godine nastupa pod zastavom Kazahstana.
Za četvrtfinale Vimbldona Putinceva će se boriti protiv Jelene Ostapenko i nema sumnje da će biti veliki favorit u ovom meču.
SPORT
„Bomba“ u NBA – Hrvat stiže kod Jokića!
Komentar