SPORT

Pisanje istorije i poruka „malih“: „Ovo nije za pare!“

Bahami su pobedili Liban rezultatom 89:72 i igraće u Valensiji u finalu kvalifikacionog turnira za OI protiv Španije, koja je bila bolja od Finske (81:74). Jedan od najboljih igrača malih Bahama u odnosu na veliku Španiju, ujedno i NBA as, Deandre Ejton, poručio je da to što trenutno rade on i saigrači bolje od finala Zapada, jer ne rade to za pare.
Sputnik
Već igraju za svoju državu, brane boje svoje zemlje i za njega nema ništa lepše i važnije od toga.
„Veoma važna pobeda za košarku na Bahamima. Pišemo istoriju krčenjem puta kroz kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Kapa dole Libanu, ali bolji tim je pobedio, a utakmica je bila sve, samo ne laka“, rekao je iskusni Ejton, košarkaš Portlanda.
Uklesao je sebe u trijumf sa čak 24 poena uz 15 skokova, te je njegov dabl-dabl učinak trasirao put Bahamima ka finalu sa Španijom.
„Velika je sve ovo stvar, možda čak i veća od finala Zapadne konferencije. Jer, borimo se za zemlju i nismo plaćeni za ovo. Trudimo se, dajemo sve od sebe da podignemo letvicu visoko za naredne generacije. Želimo da pokažemo da momci sa malih ostrva kao što su Bahami, mogu da se domognu velike scene“, istakao je fantastični Deandre Ejton.
O finalu u Valensiji koje je na programu u nedelju sa domaćinom kvalifikacionog turnira i velikim favoritom – Španijom, je rekao.
„Meč sa Španijom biće verovatno najteži u našim karijerama. Bićemo spremni i daćemo sve od sebe“, zaključio je Ejton, kog je Finiks izabrao kao prvog pika na draftu pre šest godina.
SPORT
„Bomba“ u NBA – Hrvat stiže kod Jokića!
Komentar