EURO 2024

Mitrović: Kao u Rusiji – osetio sam da mi vuče dres

Fudbaleri Srbije izneli su utiske posle utakmice sa Danskom u trećem kolu Evropskog prvenstva. Učinio je to i kapiten Dušan Tadić, kao i Aleksandar Mitrović koji je prokomentarisao onu situaciju kada je pao u šesnaestercu.
Sputnik
Dušan Tadić: Ovo je neuspeh!
„Veliko razočaranje, posle Dohe smo zacrtali da prođemo grupu. Razočarani smo, ali ponosan sam na grupu momaka. Svima je bilo teško. Duga je sezona, nema zimske pauze, igramo cele sezone, žrtvovali smo se za zemlju i otadžbinu. Naravno da je ovo neuspeh, hteli smo da prođemo dalje, nismo uspeli. Realno govoreći, jeste neuspeh. Treba uraditi detaljnu analizu, da vidimo šta da popravimo i ispravimo. Imali smo neverovatnu podršku, neizmerno smo im zahvalni. Rekao sam igračima pred utakmicu da treba da ginemo za ove ljude, zaslužili su, putovali su iz svih krajeva. Razočarani smo. Dugujemo veliku zahvalnost“, rekao je Tadić.
Aleksandar Mitrović: Slična situacija kao u Rusiji
„Ne znam, mislim da smo odigrali opet dva poluvremena. Prvo gde smo prepustili njima dominaciju, drugo smo promenili, više rizikovali. Falio je gol. Nismo imali te lucidnosti, završni pas, kreaciju, da damo gol. Dali smo sve od sebe, borili smo se maksimalno. Nažalost, to u današnjem fudbalu nije dovoljno. Osetio sam da mi je povukao dres, ne znam zašto nije dobio signal da gleda. Imali smo sastanke pre EP, svako povlačenje dresa u šesnaestercu treba da bude sankcionisano penalom. Osetio sam da mi vuče dres, pao sam. Slična situacija kao što smo imali u Rusiji".
Rajković: Velika žal!
„Žal, definitivno žal. Fenomenalna grupa momaka. Vredno smo radili, verovali smo. Mislim da smo zaslužili da prođemo, nije nam se dalo. Pod utiskom sam, mislim da smo pokazali kako se voli Srbija i kako se gine za nju", rekao je Rajković za RTS posle meča.
Milenković: Na greškama se uči
„Bila je tvrda utakmica, zatvorene, grupa je bila izjednačena. Pokazali smo na terenu da možemo da pobedimo, ali nismo uspeli. Razočarenje, treba svima da se izvinimo i naciiji, imali smo neverovatnu podršku, Na greškama se uči, idemo dalje. Šta bi bilo da bi bilo, da smo postigli gol protiv Engleske u durgom poluvremenu, svi bismo imali po tri boda. To pokazuje koliko je bila ujednačena grupa."
EURO 2024
„Zlatni brk“ za heroja Italije: „Gledao je kako je Jović pomogao Srbiji – pa ga je iskopirao“
Komentar