EURO 2024

Tanja Fajon i Analena Berbok na Alijanc areni čule važnu poruku od Srba

Skandiranje Kosovo je Srbija, iz hiljade grla, mogle su jasno da čuju šefice diplomatije Nemačke i Slovenije Analena Berbok i Tanja Fajon u četvrtak na krcatoj Alijanc areni u Minhenu.
Sputnik
Ministri inostranih poslova ove dve zemlje, iz lože su zajedno gledale utakmicu Srbija-Slovenija i mogle su direktno da se uvere šta za srpski narod znači Kosovo.
Analena Berbok i Tanja Fajon, koje godinama zastupaju antisrpski stav da je lažno Kosovo nezavisno, morale su više više puta tokom utakmice da slušaju gromoglasan refren da su Kosovo i Metohija sastavni deo države Srbije.
Morale su da čuju da je kosovsko pitanje na visokom mestu prioriteta za srpski narod, čak i tokom važne utakmice na Evropskom prvenstvu.
Fudbal jeste najvažnija sporedna stvar na svetu, ali Srbi nisu propustili priliku da ukažu i na za njih, najvažnije nacionalno pitanje.
Poruka Kosovo je Srbija, orila se i centrom Minhena pre nego što su navijači Srbije krenuli na Alijanc arenu sa Marijan placa, kao i na putu do arene u metrou.
To nije politička poruka, to je kao da Nemci pevaju Bavarska je Nemačka, naravno da jeste, rekao nam je srpski navijač koji je bio na Alijans Areni ne tako daleko od Tanje Fajon i Analene Berbok.
Ministarka inostranih poslova Nemačke inače je, diplomatski poželela sreću i Sloveniji i Srbiju iako je utakmicu gledala u društvu koleginice iz Ljubljane.
EURO 2024
Francuzi i Holanđani servirali prvi „krompir“ na EP – Austrija bolja od Poljske, Ukrajina od Slovačke
Komentar