EURO 2024

Spektakl može da počne – Nemci protiv „suknjica“

Odbrojavanje je završeno – počinje Evropsko prvenstvo. Nemačka će kao domaćin turnira igrati premijerni meč od 21 čas na velelepnoj „Alijanc areni“, a rival će joj biti Škotska.
Sputnik
Podbacili su žestoko „panceri“ na prethodnim velikim takmičenjima, na Mundijalu i Evropskom prvenstvu, pa sada imaju taj dodatni pritisak da moraju da se iskupe pred armijom svojih navijača.
Trostruki prvaci Starog kontinenta koje s klupe predvodi 36-godišnji Julijan Nagelsman nišaniće četvrtu uzastopnu pobedu protiv „suknjica“.
Iako se punih devet godina nisu sastali, Škoti čekaju punih 25 godina na pobedu protiv Nemaca.
Pomenute selekcije odigrale su do sada 17 međusobnih duela, „panceri“ imaju osam pobeda, Škoti upola manje, dok je pet puta bilo nerešeno.
„Ovo je jedinstvena prilika, kako za mene, tako i za igrače. Igramo pred našim navijačima i jasno je da osećamo pritisak, ali i radost i nadam se da ćemo to osetiti na terenu. Svi želimo i nadamo se da ćemo odigrati dobar turnir“, istakao je bivši trener Bajerna, sada kormilar „elfa“ Julijan Nagelsman.
S druge strane, njegov kolega Stiv Klark, svestan je da će njegova selekcija biti pred teškim zadatkom i (ne)mogućom misijom na otvaranju Grupe A.
„Nemci su favoriti, oni su domaćini i učiniće sve da ne iznevere svoje navijače. Nemačka je uvek opasna kada dođe završni turnir. Očekujemo težak meč, ali se nadamo da ćemo pružiti žestok otpor Nemcima, kratko je poručio Klark.
EURO 2024
Kejn „upalio alarm“ Engleza pred Srbiju: „Buđenje!“
Komentar