EURO 2024

Zar je važno ko je kriv? – Francuze „pokosio“ nevidljivi neprijatelj

Francuzi će u ponedeljak odigrati prvi meč na Evropskom prvenstvu, rival će im biti Austrija, ali ono što daleko više brine selektora Didijea Dešana je zdravstvena situacija. Naime, virus je „pokosio“ gotovo ceo tim, a za sada je kao potencijalni krivac označe Usman Dembele.
Sputnik
Prema pisanju stranih medija, Dembele je u kamp nacionalnog tima Francuske stigao bolestan, i nevidljivi neprijatelj se začas proširio i na ostale fudbalere, a najgore je prošao Kingsli Koman.
„Imao sam temperaturu, možda je sve od mene krenulo, ali ide na bolje. Ceo tim je bolje, osim Komana koji je bolestan“, rekao je Dembele na konferenciji.
EURO 2024
Da, stvarno je srpski superheroj /video/
Ali, zar je važno ko je kriv? Sve i da iza svega stoji krilni napadač Pari Sen Žermena, sigurno je da nije namerno zarazio ostatak ekipe i da će Francuzi biti spremni do ponedeljka za premijerni meč na EP sa Austrijom od 21 čas.
Nije povišena temperatura jedini problem. Igrači imaju problema sa upalom disajnih puteva, neki se žale na glavobolju, neki na grčeve u stomaku.
Koman je propustio poslednji trening u četvrtak jer je baš „zaglavio“, a na njemu nije bilo ni prve zvezde „trikolora“ Kilijana Mbapea kog takođe „lomi“ virus.
Francuzi prvi meč igraju u ponedeljak sa Austrijom u Dizeldorfu, četiri dana kasnije očekuje ih odmeravanje snaga sa Holandijom u Lajpcigu, dok na zatvaranju grupne faze igraju sa Poljacima 25. juna u Dortmund.
EURO 2024
Spektakl može da počne – Nemci protiv „suknjica“
Komentar